Secţia pentru judecători a CSM decide încetarea detaşării a nouă judecători la Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, încetarea detaşării a nouă judecători la Ministerul Justiţiei (MJ), au precizat surse din Consiliu. Printre aceştia se află Cristina Irimia, judecătoar la Curtea de Apel  Bucureşti, şi Viorica Simona Matei, judecător la Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, decizia îi vizează şi pe Alegria Camelia Panaitescu de la Judecătoria Sectorului 1, Anca Maria Stoica de la Judecătoria Sectorului 2, Marcela Comsa de la Curtea de Apel Braşov, Alexandru Şerban de la Curtea de Apel Braşov, Anca Gheorghiu de la Judecători Braşov, Kamelia Sîrbu de la Curtea de Apel Constanţa şi Vasile Alexandru de la Tribunalul Prahova, scrie Agerpres.

Pe 25 mai, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, declara că vrea încetarea detaşării tuturor magistraţilor la MJ deoarece pentru foarte mulţi dintre aceştia este depăşit termenul legal prevăzut, dar şi pentru că se doreşte angajarea unor jurişti tineri, valoroşi, pe care instituţia să conteze în următorii ani.

"Legea spune că detaşările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulţi detaşaţi din cei care sunt la Justiţie care depăşiseră acel interval de timp. Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu. Avem foarte mulţi jurişti în România, avem jurişti foarte bine pregătiţi, jurişti pe care să-i angajăm la Ministerul Justiţiei, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul Ministerului Justiţiei", declara Toader.

Ministrul Justiţiei susţinea că, în acelaşi timp, puterea judecătorească şi Ministerul Public au nevoie de specialişti, de procurori, de judecători.

"Şi vă dau un exemplu cât se poate de simplu: aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror şi şef de Resurse Umane. E păcat să ţii un procuror foarte bine pregătit şef la Resurse Umane. De aceea s-a format, să facă muncă de procuror. Deci, acesta este motivul pentru care am cerut încetarea detaşării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroşi, pe care ministerul să conteze pe mulţi ani", completa Toader.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite