Româncă decedată în Italia, abandonată la morgă. Cine a ajutat la repatrierea trupului acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul româncei din Ferrara, decedată în luna februarie la Spitalul Sant’Anna di Cona, abandonată de familia din România, s-a încheiat prin eforturile unei românce din Italia, Alina Cărăbuş, reprezentanta unei firme de pompe funebre.

În urmă cu câteva săptămâni, Alina Cărăbuş, o româncă din Italia, reprezentantă a unei firme de pompe funebre, a reuşit să obţină autorizaţia din partea Primăriei Câmpina, pentru ca românca să fie înmormântată în România.

"Buna dimineata prieteni, o primavara cu pace si bucurii va doresc! Asa cum spuneam Viorica Burtea se va odihni in pace pe Pământ natal. Cine doreste sa ajute o poate face pana maine cand corpul neinsufletit va pleca de la Ferrara. Sa facem un ultim efort pentru un suflet chinuit! Multumesc", a scris aceasta pe pagina ei de Facebook.

Primăria din Câmpina, judeţul Prahova, a acceptat să dea o mână de ajutor pentru ca Viorica Burtea, femeia de 34 de ani, decedată la Ferrara, să fie îngropată acasă, în România. 

Familie româncei abandonate la morga din Ferrara (Italia) nu a dorit să audă nimic despre tânăra de 35 de ani care şi-a găsit sfârşitul printre străini pentru că femeia şi-ar fi părăsit copiii în anul 2011 şi nu s-a mai întors acasă.

Potrivit rudelor, Viorica Burtea, mamă a doi copii acum în vârstă de 14, respectiv 15 ani, a plecat în Italia în anul 2011 şi de atunci nu le-a mai dat niciun semn de viaţă.

Autorităţile din oraşul Ferrara, din zona Bologna a Italiei, au lansat un apel în presa locală pentru găsirea familiei unei românce decedată încă din data de 10 februarie şi al cărui trup se află la morga oraşului.

Potrivit documentului de identitate eliberat de autorităţile italiene, Viorica s-a născut la Sinaia şi locuia la Molinella, lângă Bologna, anunţă publicaţia La Nuova Ferrara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite