Procesul în care Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu se apropie de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea/ Inquam Photos, Octav Ganea
Liviu Dragnea/ Inquam Photos, Octav Ganea

Termen La Curtea Supremă s-a consumat, joi, un nou termen în dosarul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat că i-ar fi determinat pe şefii instituţiei să angajeze fictiv două membre ale PSD, care lucrau, de fapt, pentru partid.

Liviu Dragnea va fi audiat pe 21 martie în dosarul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Procesul se apropie de final, după termenul din 21 martie urmând ca teoretic să mai aibă loc doar pledoariile finale.

La termenul de judecată de joi au fost audiaţi şase martori, printre care şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, dar şi foşti sau actuali angajaţi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman şi Consiliul Judeţean Teleorman.

Când a ajuns la instanţă, Negoiţă, care a fost citat ca martor în acest proces pentru că una dintre cele două angajate de la Protecţia Copilului Teleorman ar fi lucrat şi la cabinetul său de parlamentar, a declarat presei că nu le cunoaşte pe aceste doamne şi că le-a angajat la recomandarea partidului. „Eu pe acele doamne, dacă le văd, nu le mai cunosc. Am aflat, şi de aia sunt aici, că una dintre cele două persoane a fost angajată la mine la cabinet când am fost parlamentar de Teleorman. Atunci, domnişoara, cred că era domnişoară atunci, mi-a fost recomandată de la partid, de la Turnu Măgurele, pentru biroul meu de parlamentar. Şi a fost plătită din suma forfetară de la biroul parlamentar", a completat Negoiţă.

Am fost întrebată de la Serviciul Contabilitate: Da' vedetele astea de ce nu vin la serviciu? Le-au denumit aşa pentru că luau salariu si nu veneau la muncă. Ioana Peşte  Resurse Umane, DGSPA Teleorman

La rândul lui, fostul vicepreşedinte al CJ Teleorman, Eugen Vlad Ovidiu, a declarat în faţa judecătorilor Curţii Supreme, că le-a cunoscut pe cele două în 1996. „Pe cele două le-am întâlnit la sediul PSD Teleorman în anul 1996. Am avut senzaţia că ele erau angajate ale partidului”, a susţinut Ovidiu. Acesta a subliniat că activitatea Direcţiei era în coordonarea secretarului CJ Teleorman şi a preşedintelui consiliului de atunci, Liviu Dragnea.

Ioana Peşte, angajată a Departamentul Resurse Umane din DGASPC Teleorman încă din anul 1996, a declarat că cele două angajate erau considerate "vedete" în cadrul instituţiei. „Ştiam din 2005 că cele două erau angajate la DGASPC, însă am aflat, din auzite, că ele lucrau de fapt la sediul unui partid politic. Salariile le luau de la DGASPC. Ştiau mulţi că ele nu veneau la serviciu. Cred că ştia şi conducerea instituţiei. La un moment dat, colegele de la Serviciul Contabilitate m-au întrebat: 'Dar vedetele astea de ce nu vin la serviciu'”, a declarat Ioana Peşte.

Acuzaţiile aduse de procurori

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Potrivit rechizitorului, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat. Statul român a fost astfel prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, au susţinut procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite