Probleme cu bagajele pentru sute de români reveniţi în ţară din vacanţa în Egipt. Explicaţiile TAROM | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TAROM FOTO Shutterstock
TAROM FOTO Shutterstock

350 de turişti români, care au revenit la Bucureşti după vacanţa de Revelion din Egipt, s-au trezit duminică, 2 ianuarie, fără bagaje pe Aeroportul Otopeni. Reprezentanţii TAROM au explicat că problemele au fost cauzate de autoritatea aeroportuară din Hurghada, unde au fost mari dificultăţi, după ce a nins şi a fost grindină, fenomen rar în acea zonă.

Potrivit TAROM, compania care a operat cele două zboruri cu probleme de duminică, autorităţile africane au fost nevoite să schimbe în ultima clipă terminalul de plecare, situaţie în care bagajele nu au mai fost urcate în avioane. „S-a blocat tot, s-a închis aeroportul, iar plecările au fost mutate pe un terminal neterminat, care nu avea pistă pentru bagaje”, spun cei de la TAROM, potrivit Libertatea.

Pasagerii primului zbor TAROM au fost anunţaţi despre situaţia de urgenţă la puţin timp după decolare, în timp ce persoanele din al doilea zbor au fost înştiinţate încă de la poarta zborului. „În loc să aşteptăm remedierea problemelor de acolo, s-a preferat să decolăm. Oamenii nu mai aveau bani şi nu aveam informaţii despre cât durează blocajul. Azi şi mâine toată bagajele vor ajunge la Bucureşti”, a mai transmis compania. 

„Nu a fost culpa noastră. Turiştii au completat formularele-standard în astfel de situaţii. Cel mai simplu e să vină la aeroport să le recupereze, însă, de exemplu, dacă e cineva din Suceava, le vom trimite cu avion acolo. TAROM: Cei care aveau încheiate asigurări pentru pierderea bagajului vor fi despăgubiţi“, au mai spus reprezentanţii TAROM. 

O furtună de zăpadă a lovit Hurghada pe 1 şi pe 2 ianuarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite