Pro şi contra Raed Arafat. Cristian Tudor Popescu şi Cătălin Tolontan au disecat activitatea şefului SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul în care secretarul de stat în Ministerul Internelor Raed Arafat a gestionat cazul tragediei de la Colectiv a fost dezbătut de jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Cristian Tudor Popescu, la emisiunea Avocatul Diavolului de la Europa FM.

Deşi a publicat recent o serie de investigaţii despre mafia din inteiorul IGSU, jurnalistul Cătălin Tolontan a ales să joace, în cadrul emisiunii de la Europa FM, rolul avocatului apărării pentru Raed Arafat, în timp ce Cristian Tudor Popescu a prezentat argumentele care îl discreditează pe Arafat.

Unul dintre momentele dezbătute de jurnalişti a fost acela în care Raed Arafat a declarat că, deşi trei ofiţeri ISU au fost suspendaţi şi apoi demişi în urma tragediei, nu consideră că are de ce să demisioneze şi el, deoarece consideră că n-a greşit şi că oricum, dacă ar demisiona, asta ar însemna că fuge de răspundere. „Este o declaraţie paradoxală”, a recunoscut şi Tolontan.

CTP: Prima grijă a lui Arafat trebuia să fie <<Doamne!>>> sau <<Allah!>>, nu să se dezvinovăţească

CTP l-a taxat pe Arafat pentru maniera politicianistică în care a gestionat momentele care au urmat tragediei. „Îmi amintesc că domnul Arafat a ieşit şi a spus că ISU nici nu ştia de existenţa acestui club, pentru că nu era club, ci era declarat restaurant, şi cita numărul de mese, alăturându-se primarului Piedone care pretinsese acelaşi lucru, că primăria nu are nicio treabă. Încă de atunci, am spus că nu-mi place această reacţie a domnului Arafat. Cum poate să aibă mintea şi sufletul astfel încât prima lui grijă să fie <<eu n-am nicio treabă şi nici ISU n-are nicio treabă>>. Am fost consternat de această siguranţă. M-am mai gândit şi am constatat că nu e prima dată când domnul Arafat procedează aşa, dacă ne gândim la Apuseni, la Siutghiol, la planor, când a avut aceeaşi reacţie. E un lucru cu care nu pot fi de acord", argumentat CT Popescu.

"În 2012, am fost de partea domnului Arafat în momentul în care a fost atacat de preşedintele Traian Băsescu. Aunci chiar am scris un articol entuziasmat despre faptul că românii şi-au depăşit un complex, cel vizavi de arăbeţi. Căci, iată, un om care nu e român şi a făcut lucruri remarcabile poate să fie în aprobarea şi admiraţia publicului. Însă modul în care şi-a permis, fără să clipească, în loc să aibă ca primă grijă <<Doamne!>> sau <<Allah!>>, să se dezvinovăţească, oare nu suntem cumva şi noi vinovaţi? Nu sunt şi eu? S-a comportat exact ca un politcian, cum nu mai fusese până acum, am văzut exact tertipurile în conferinţele de presă ale unui politician, încercând să devieze discuţia fără să răpundă, cu aroganţă şi agresivitate faţă de jurnalişti”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Tolontan: Arafat a fost împrins de la spate de un sistem pe care nu-l controla

Cătălin Tolontan i-a luat apărarea lui Arafat, argumentând că modul în care a gestionat situaţia nu a depins neapărat de voinţa sa.

„Eu cred că Raed Arafat a făcut afirmaţii deosebit de riscante şi neconforme cu adevărul, dar a fost împins de la spate de un sistem pe care nu-l controla şi care beneficia de pe urma imaginii lui de <<nepolitician>>. A avut prea multă încredere în sistem şi nu putem pleca de la reaua credinţă a acestui om”, a spus Tolontan.

De asemenea, Tolontan a adăugat că, „noi, pe Raed Arafat l-am angajat în noaptea aceea către salvarea victimelor, nu către o judecată corectă a comunicării”.

În schimb, CTP a concluzionat că, indiferent de presiuni, lui Raed Aarfat îi prindea bine mai multă discreţie în comunicare. „Problema mea cu Raed este că nu a tăcut în aceste momente, i-aş fi cerut să nu facă afirmaţiile pe care le-a făcut, cred că ceva uman nu e în regulă cu dânsul, dacă a avut tăria să spună ce a spus”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite