Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, achitat definitiv într-un caz de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentin Pandele a fost acuzat în 2007 de fapte de corupţie FOTO Adevărul
Florentin Pandele a fost acuzat în 2007 de fapte de corupţie FOTO Adevărul

Primarul Oraşului Voluntari, Florentin Pandele, şi complicii săi au fost achitaţi definitiv de judecătorii Instanţei Supreme în dosarul în care au fost cercetaţi pentru presupuse fapte de corupţie privind construirea complexului rezidenţial Athos.

Curtea Supremă a respins miercuri, ca nefondat, recursul făcut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care această instanţă a menţinut decizia de achitare a acestora dată de Tribunalul Bucureşti.


Decizia dată astăzi de Curtea Supremă este definitivă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2007, Oguz Yilmaz a fost acuzat că ar fi achiziţionat de la Gheorghe Florea, contra sumei de 320.000 euro, un teren amplasat în oraşul Voluntari, în scopul de a construi ansamblul rezidenţial ATHOS prin intermediul firmei lui Oguz Yilaz şi a Lilianei Filip, SC Real Construction Companies Group SA.

Oguz Yilmaz şi Liliana Filip i-ar fi oferit lui Florea Gheorghe suma de 180.000 euro pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Voluntari în vederea obţinerii certificatului de urbanism şi autorizaţia de construire pentru complexul rezidenţial. Ca urmare a demersurilor pe care le-ar fi făcut Gheorghe Florea, Primăria Voluntari ar fi emis certificatul de urbanism pentru proiectul rezidential.

„La data de 25 septembrie 2007, inculpatul Florentin Pandele, în calitate de primar al oraşului Voluntari, împreună cu subordonaţii săi, inculpaţii Carmen Nicoleta Şerban, secretar al primăriei şi Cristian Iosif Moscu, arhitect şef al primăriei, au eliberat, în fals, autorizaţia de construire pentru ansamblul rezidenţial ATHOS, confirmând în mod nereal în conţinutul acestui act administrativ că sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege. Cu toate că, în aceeaşi zi, emitenţii actului au revocat acest act administrativ (modalitate neprevăzută de lege), el a intrat, totuşi, în posesia inculpaţilor Yilmaz şi Filip care au demarat lucrările de construire imediat, în octombrie 2007. Astfel, au încheiat circa 60 de antecontracte de vânzare-cumpărare pentru apartamente din ansamblul rezidenţial ATHOS, încasând aproximativ 5.000.000 de euro”, se arată în rechizitoriu.

Potrivit DNA, în acest timp, funcţionarii Primăriei Voluntari implicaţi în emiterea acestui înscris nu au făcut niciun demers pentru a se respecta legalitatea în privinţa construirii ansamblului rezidenţial Athos, primul demers de acest fel fiind realizat abia după începerea cercetărilor în cauză.

„Pentru ca inculpaţii Yilmaz şi Filip să poată obţine avizele ce lipseau la momentul emiterii autorizaţiei de construire, inculpaţii Pandele, Şerban şi Moscu au emis în fals un nou document intitulat «anexa la certificatul de urbanism» , omiţând să îl dateze şi să îl înregistreze. În perioada noiembrie - decembrie 2007, inculpaţii Yilmaz şi Filip au folosit acest nou înscris falsificat pentru a solicita avizul de mediu de la Agenţia de Mediu Bucureşti şi pentru a obţine avizarea Planului Urbanistic Zonal de către Consiliul Judeţean Ilfov”, precizează anchetatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite