Primăria Craiova, prejudiciu de 1 milion de euro în ultimul an de mandat al Olguţei Vasilescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguta Vasilescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Auditul Curţii de Conturi efectuat în 2016 asupra unităţilor administrativ teritoriale a scos la iveală un prejudiciu de 4,5 milioane lei şi abateri financiar contabile de peste 5 milioane lei, veniturile încasate suplimentar ilegal fiind de aproape 1 milion de lei. În timpul auditului, primar al Craiovei era Lia Olguţa Vasilescu, actual ministru al Muncii.

Cea mai mare parte din aceste sume priveşte lucrări neexecutate de reparaţii şi întreţinere a drumurilor din Craiova, dar plătite de primărie, închirierea unor utilaje la sume mai mari decât ar fi trebuit, dar şi acordarea de ajutoare de încălzire a locuinţei unor persoane care nu puteau beneficia de acest drept.

Astfel, la nivelul Primăriei Craiova s-au constatat prejudicii de 2,66 milioane lei, pentru care s-au calculat majorări de întârziere de 172.000 lei, la lucrările de reparaţii şi întreţinere străzi, “cauzate de nediminuarea procentului de contribuţii la asigurările sociale de stat (194 mii lei), respectiv de decontarea unor categorii de lucrări neexecutate în fapt (2.463 mii lei)”. 

Unitatea a făcut şi plăţi nejustificate de 962.000 lei către Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ de Stat Craiova (R.A.A.D.P.F.L. Craiova), cauzate de decontarea unor cheltuieli cu utilaje închiriate mai mari decât cele consemnate în rapoartele zilnice de activitate. 

Aceste două prejudicii au fost recuperate, notează Curtea de Conturi în raport.

O altă neregulă priveşte o lipsă din gestiune în valoare de 427.000 lei, pentru care Primăria Craiova nu a dispus măsurile legale de stabilire a persoanelor răspunzătoare.

Alte prejudicii constatate de Curtea de Conturi la nivelul unităţii administrativ teritoriale priveşte suma de 25.000 lei, pentru care s-au calculat majorări de întârziere în sumă de 2.000 lei, la lucrările de reparaţii construcţii deţinute de unităţile de învăţământ, cauzate de decontarea unor categorii de lucrări neexecutate în fapt, sau executate cu alte caracteristici.

Pe de altă parte, Primăria Craiova a acordat în 2016 ajutoare pentru încălzirea locuinţei către 287 de persoane care nu beneficiau de acest drept, având în vedere că aveau depozite bancare care depăşeau suma de 3.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite