Preşedintele CEDO, Dean Spielmann, vine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Dean Spielmann, se va afla în România în perioada 10 - 12 iulie. Judecătorul se va întâlni, pe durata vizitei sale, cu înalţi oficiali ai statului român. De altfel, în intervalul 10-12 iulie, lui Dean Spielmann i se vor oferi două titluri Doctor Honoris Causa.

Unul dintre ele va fi oferit de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, în timp ce al doilea titlu va fi oferit de Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti.

Pe durata vizitei, preşedintele Curţii Europene va fi însoţit de reprezentantul României la CEDO, judecătorul Iulia Motoc. 

Cine este şeful CEDO

Dean Spielmann este judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului din 24 iunie 2004, el fiind ales în funcţia de preşedinte al Curţii pe 10 septembrie 2012, prin vot secret de către Plenul Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Spielmann l-a înlocuit, astfel, pe Nicolas Bratya la şefia CEDO, după ce mandatul acestuia din urmă a expirat pe 31 octombrie 2012. Anterior, acesta a ocupat funcţiile de vice-preşedinte şi preşedinte de secţie în cadrul CEDO.

Spielmann, născut pe 26 octombrie 1962, în Luxemburg, a studiat Dreptul la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia, pe care a absolvit-o în 1988. Masteratul în drept l-a făcut la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite