Premierul Ponta a convocat comandamentul pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile din Galaţi. 800 de efective sunt prezente în zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandamentul pentru situaţii de urgenţă a fost convocat de premierul Victor Ponta, ca urmare a pagubelor cauzate de viitura care a mătura nordul judeţului Galaţi în noaptea de miercuri spre joi FOTO gov.ro
Comandamentul pentru situaţii de urgenţă a fost convocat de premierul Victor Ponta, ca urmare a pagubelor cauzate de viitura care a mătura nordul judeţului Galaţi în noaptea de miercuri spre joi FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a convocat, joi, comandamentul pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile din Galaţi, în urma cărora cinci persoane, între care un copil, şi-au pierdut viaţa, o alta este dată dispărută, peste 700 de case au fost inundate şi sute de oameni au fost evacuaţi.

Comandamentul e convocat pentru că situaţia din Galaţi este extrem de gravă. Mai multe localităţi au fost inundate, din datele pe care le avem până la această oră sunt şapte oameni morţi. O fetiţă a fost declarată decedată, dar vreau să precizez că este dispărută. Sunt multe poduri afectate, sute de gospodării au fost inundate.

Trebuie evaluat repede ce este necesar în zonă, peste 800 de efective sunt prezente de aseară în această zonă. Două elicoptere sunt disponibile la Galaţi, unul este pentru survol, pentru a da informaţii. Sunt 100 de efective din parte Ministerului Apărării, sunt 72 de mijloace tehnice din partea ISU.

De asemenea, vreau să ştiu cum relaţionaţi cu judeţele învecinate  şi cu autorităţile.

Director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie: Nu vom mai ajunge astăzi la ce s-a întâmplat aseară, până dimineaţă se vor putea aduna cantităţi de apă în judeţele din Moldova. Cele mai mari cantităţi vor cădea în nordul Moldovei. Pentru celelalte regiuni ale ţării sunt posibile precipitaţii, dar nu foarte mari. 

Ploile din noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi detaliate pe parcursul zilei de mâine.

În funcţie de zonele în care cad aceste precipitaţii, vă rugăm să faceţi simulări. Nu ştim care ar fi urmările, nu ştim dacă la munte sau la deal ar putea fi provocate alunecări de teren.

Gabriel Panaitescu, subprefectul judeţului Galaţi: A căzut o cantitate de precipitaţii fantastic de mare care a dus la o nenorocire. Persoane evacuate: 519, locuinţe distruse total: 1, locuinţe inundate: 715, curţi şi grădini: 502. 

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă a fost convocat la ora 11.30, la Palatul Victoria.

„Având în vedere precipitaţiile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Galaţi precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, primul-ministru Victor Ponta a convocat un comandament pentru situaţii de urgenţă la Palatul Victoria", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Comandamentul va fi coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, alături de care se va afla şi ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Cinci persoane au murit în timpul ploii torenţiale care a lovit, în noaptea de miercuri spre joi, judeţul Galaţi. Totodată, peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate, sute de oameni fiind evacuaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite