Procurorii anticorupţie nu vor mai ancheta infracţiunile al căror prejudiciu e mai mic de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii anticorupţie nu se vor mai ocupa de dosarele al căror prejudiciu e mai mic de un milion de euro FOTO Adevărul
Procurorii anticorupţie nu se vor mai ocupa de dosarele al căror prejudiciu e mai mic de un milion de euro FOTO Adevărul

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va avea competenţe începând de astăzi doar pentru infracţiunile vamale şi de evaziune fiscală ale căror daune depăşesc un milion de euro. Asta după ce Executivul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care a fost imediat publicată în Monitorul Oficial.

Legea stabileşte că, începând de astăzi, procurorii anticorupţie vor ancheta doar cazurile de corupţie al căror prejudiciu este mai mare decât echivalentul în lei a sumei de un milion de euro. Cu toate acestea, cauzele care nu îndeplinesc acest criteriu, dar a căror anchetă a început înainte de intrarea în vigoare a legii, vor fi duse la capăt de procurorii anticorupţie.

Până acum, procurorii DNA puteau investiga orice cauză de corupţie a cărei pagubă depăşea 200.000 de euro sau echivalentul acestora în lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite