Poliţist reţinut de DIICOT. Acesta oferea „ponturi” unei grupări de hoţi de lux. Primea 30% din sumele obţinute în urma spargerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT - Timiş au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a poliţistului Adrian Sav, acuzat de luare de mită şi de divulgarea unor informaţii nepublice, folosite ca „ponturi” de cea mai amplă grupare infracţională de spărgători de lux, ce opera în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Adrian Sav este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, divulgarea de informaţii nepublice şi luare de mită.

Concret, „poliţistul în cadrul I.P.J. Timiş – Serviciul de Investigaţii Criminale (până în toamna anului 2017), în prezent la I.P.J. Timiş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, era afiliat unor grupări infracţionale ce acţionează pe raza Mun.Timişoara, rolul acestuia fiind de a le oferi informaţii legate de eventualele anchete care îi vizează sau de date nepublice, ce constituiau veritabile ”ponturi” pentru aceste grupări de spărgători de lux”, arată procurorii.

Potrivit procurorilor DIICOT, Adrian Sav i-ar fi avertizat pe membrii grupării de spărgători cu privire la eventualele anchete care îi vizau. Astfel, una dintre grupările avertizate de inculpat cu privire la faptul că membrii acesteia sunt monitorizaţi de D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara a fost gruparea cercetată într -un dosar penal privind cea mai amplă grupare infracţională de spărgători de lux, ce opera atât la nivelul jud.Timiş, Arad şi Caraş-Severin, cât şi la nivelul altor judeţe din ţară, specializată în comiterea de furturi la ”pont” din locuinţe şi spaţii comerciale, mai explică anchetatorii.

În plus, în luna iunie 2017, Sav i-ar fi avertizat pe membrii grupării că la data de 21.06 urmau să aibă loc percheziţii domiciliare, informaţie care le-a permis membrilor grupului să fugă.

De asemenea, potrivit procurorilor, Adrian Sav i-ar fi ajutat pe membrii acestor grupări prin furnizarea de informaţii din dosarele instrumentate, cu referire la existenţa unor sume de bani sau a altor bunuri de valoare, informaţii ce putea constitui veritabile „ponturi” pentru gruparea infracţională.

Astfel, susţin procurorii DIICOT, „ în calitate de poliţist în cadrul I.P.J. Timiş, acesta avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat (S.I.C., respectiv S.I.C.E.), poziţie din care obţinea diferite informaţii din respectivele dosare, cu referire la existenţa în anumite locaţii a unor sume de bani sau bunuri valorificabile, informaţii pe care le divulga către apropiaţii din mediul infracţional local”.

Procurorii susţin că Adrian Sav solicita un procent de până la 30% din sumele obţinute în urma derulării spargerilor în locaţiile indicate, frecvenţa cu care acesta din urmă le-ar fi oferit informaţii grupărilor infracţionale fiind săptămânală.

Mai mult, anchetatorii susţin că Sav verifica bazele de date ale poliţiei, tot la solicitarea infractorilor, aceştia din urmă, folosind informaţiile legate de domiciliul unor persoane sau proprietarii unor autoturisme pentru facilitarea spargerilor pe care le executau.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite