Peste 930 de cazuri de dispariţie, soluţionate de poliţişti în luna septembrie. În mai mult de 500 dintre acestea au fost implicaţi minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 930 de cazuri de dispariţie au fost soluţionate de poliţişti în luna septembrie, mai mult de 500 dintre acestea referindu-se la sesizări privind dispariţia unor minori. "Cifrele reprezintă numărul dispariţiilor, nu al dispăruţilor, întrucât o persoană poate fi semnalată dispărută de mai multe ori într-un interval de timp", precizează Poliţia Română.

Poliţia Română anunţă, sâmbătă, că de la începutul lunii septembrie, prin Direcţia de Investigaţii Criminale, a înregistrat în total 929 de dispariţii, dintre care 537 ale unor minori (320 fete şi 217 băieţi).

În urma investigaţiilor, căutărilor şi verificărilor făcute, în aceeaşi perioadă poliţiştii au soluţionat 933 de cazuri, dintre care 553 au vizat dispariţia unor minori (336 fete şi 217 băieţi).

Poliţia precizează că numărul de 933 de dispariţii soluţionate se referă atât la unele dintre cele semnalate în luna septembrie, cât şi la cazuri anunţate anterior.

"Cifrele reprezintă numărul dispariţiilor, nu al dispăruţilor, întrucât o persoană poate fi semnalată dispărută de mai multe ori într-un interval de timp. Astfel, după clarificarea situaţiei, dacă se revine cu o nouă sesizare, aceasta va fi înregistrată ca o nouă dispariţie", mai precizează Poliţia Română.

Conform sursei citate, în 340 de cazuri, minorii găsiţi sau persoanele puse sub interdicţie ori cele care au nevoie de o protecţie sporită au fost încredinţate către familie sau aparţinători.

În alte 170, care vizează majori care nu sunt de acord să se comunice detalii către familie, a fost făcută comunicarea găsirii acestora familiilor ori aparţinătorilor.

"235 de cazuri reprezintă reinternarea persoanelor dispărute în centre sau spitale, iar în alte 60 de situaţii a fost retrasă sesizarea", mai arată Poliţia Română.

Conform sursei citate, un caz de dispariţie a fost semnalat la Alba Iulia, unde o femeie a sesizat Poliţia, în 23 septembrie, că fiul său de opt ani a plecat de la şcoală şi nu s-a întors acasă. Poliţiştii au început căutări, copilul fiind găsit în aceeaşi zi, în apropierea unei terase din oraş. Referitor la acesta, Poliţia Alba a anunţat, vineri seară, că a dispărut din nou, fiind găsit ulterior în parcul de lângă Catedrala Reîntregirii.

Un alt caz este al unei fetiţe de 11 ani, dispărută în 18 septembrie, din Bucureşti, care, în urma unei ample operaţiuni, a fost găsită de poliţişti în judeţul Braşov.

De asemenea, o adolescentă de 16 ani, din municipiul Târgu Mureş, dată dispărută de mama sa, în 23 septembrie, a fost găsită, iar poliţiştii au stabilit că fata a plecat de bunăvoie de acasă, însoţită de o femeie adultă, căreia i-a solicitat sprijinul pentru rezolvarea unor neînţelegeri din familie. Tânăra nu a fost victima vreunei infracţiuni, iar în acest moment se află în grija autorităţilor statului.

În 3 septembrie, un alt copil de 14 ani a plecat voluntar dintr-un centru din Vaslui, fără acordul supraveghetorului, fiind găsit de poliţiştii de investigaţii criminale din Vaslui, a doua zi.

În 5 septembrie, la Iaşi, în urma căutărilor în teren, cu ajutorul unui câine poliţist de urmă, a fost găsită o fată de 11 ani, în aceeaşi zi în care s-a primat sesizarea.

Poliţiştii din Covasna au căutat timp de patru zile pentru a găsi o adolescentă de 14 ani, dată dispărută, în 4 septembrie, de un reprezentant al centrului de plasament în care  se afla. În 7 septembrie, fata a fost găsită într-o comună din judeţ, nefiind victima niciunei infracţiuni.

O altă fată de 14 ani, din municipiul Galaţi, a fost semnalată dispărută, prin 112, de mama sa, în seara de 6 septembrie. Poliţiştii din judeţ, împreună cu un câine de urmă, au făcut cercetări ample în teren, în municipiu şi în comune învecinate. Ea a fost găsită în dimineaţa zilei următoare, într-o localitate situată la 15 km de domiciliu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite