Un tânăr a fost prins când voia să vândă peste 700 de materiale pirotehnice pentru finala Cupei României. Peste 860 de poliţişti şi jandarmi acţionează în zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică, de la ora 21.00, va avea loc finala Cupei României FOTO Mediafax
Duminică, de la ora 21.00, va avea loc finala Cupei României FOTO Mediafax

Un tânăr constănţean a fost prins de jandarmii bucureşteni, duminică, în timp ce voia să vândă peste 700 de petarde, torţe şi fumigene, în zona unui mall din Sectorul 3. După ce a fost prins, el a spus că voia să le vândă unor persoane pentru a fi folosite la finala Cupei României, dintre Steaua şi Universitatea Cluj, care are loc duminică, pe Arena Naţională. Meciul va avea loc duminică seara pe Arena Naţională.

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au declarat că tânărul, în vârstă de 22 de ani, din judeţul Constanţa, a fost depistat în jurul orei 16.00, în zona unui mall, în urma unei acţiuni punctuale. În portbagajul maşinii tânărului au fost găsite peste 700 de materiale pirotehnice, cum ar fi petarde, torţe şi fumigene, de diferite mărimi, arată Mediafax.

Potrivit sursei citate, tânărul a spus că voia să vândă materialele pirotehnice unor persoane, pentru a fi folosite la finala Cupei României.

Tânărul a fost dus de jandarmi la Secţia 11 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere ilegală de materiale pirotehnice.

Legea prevede că vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate. Orice operaţiune cu materiale explozive sau articole pirotehnice de divertisment, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Peste 860 de jandarmi şi poliţişti vor acţiona cu ocazia finalei Cupei României

Peste 600 de jandarmi bucureşteni asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la finala Cupei României-Timişoreana, dintre echipele Steaua şi Universitatea Cluj, care are loc duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

De asemenea, peste 260 de poliţişti bucureşteni vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

Astfel, poliţiştii vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din genţi sau buzunare, respectiv a furturilor de/din auto.

Totodată, Poliţia Capitalei va accentua activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele ce prezintă  risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

   

Finala Cupei României-Timişoreana, în care se vor întâlni echipele Steaua şi Universitatea Cluj, va avea loc în această seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite