Infotrafic. Trafic intens pe ruta Braşov-Bucureşti, pe DN1 se circulă bară la bară din cauza unui accident. Mii de turişti se întorc din minivacanţa de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră pe DN1 Braşov – Ploieşti este intensă pe sensul către Capitală, traficul fiind aglomerat în special în dreptul localităţilor prahovene Azuga, Buşteni şi Comarnic, anunţă Centrul Infotrafic. De asemenea, circulaţia este îngreunată pe DN1 la kilometrul 32, în zona localităţii Cioplani, din cauza unui accident rutier.

UPDATE 20:00 - Din cauza unui accident rutier (un autoturism de teren s-a izbit de parapetul de pe marginea drumului), circulaţia pe DN17 Bistriţa – Dej se desfăşoară îngreunat la km 20+700 de metri, în zona oraşului Beclean.

UPDATE 18:15 - Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza unui accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule, circulaţia pe sensul către Capitală al DN1 Ploieşti – Bucureşti se desfăşoară îngreunat (pe una din cele două benzi) la km 32, în zona localităţii ilfovene Ciolpani.

Accidentul a avut loc în jurul orei 18.00, după ce şoferul unui Logan, care circula dinspre Bucureşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi a intrat pe sensul opus. Loganul a acroşat astfel alte două maşini care circulau regulamentar, spre Capitală, a precizat pentru Mediafax Anne-Marie Ciolcă, reprezentanta Poliţiei Ilfov.

În Logan se aflau în total cinci persoane, printre care şi un copil, care a suferit fracturi, toate fiind transportate la spital.

Echipajele de prim-ajutor evaluează starea şoferilor şi pasagerilor din celelate două autovehicule. În total în accident au fost implicate 12 persoane, între care doi copii.

UPDATE: 14:45 - Din cauza unui accident rutier (un autoturism care s-a răsturnat pe partea carosabilă), circulaţia pe DN1 (E60) Cluj-Napoca – Huedin se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, la km 495+600 de metri, la ieşirea din Gilău spre Căpuşu Mare, informează Infotrafic.

UPDATE 14:30 -  Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la această oră, circulaţia rutieră pe DN1 Braşov – Ploieşti este intensă pe sensul către Capitală, traficul fiind aglomerat în special în dreptul localităţilor prahovene Azuga, Buşteni şi Comarnic. Pentru a evita ambuteiajele, le recomandă automobiliştilor care pornesc din Braşov către Bucureşti să urmeze ruta DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, iar celor care pleacă din zona Bran-Moieciu să folosească traseul DN73 Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti.

Se poate folosi şi pe ruta DN73 Braşov – Bran – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti, cu menţiunea că pe DN73 Câmpulung - Piteşti se execută lucrări, iar în mai multe puncte se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat;

Pe autostrada A2 Constanţa – Bucureşti circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale. Pentru a nu se produce aglomeraţie la staţia de taxare de la Feteşti, poliţia le reaminteşte conducătorilor auto că taxa de pod poate fi achitată şi în sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577) sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă. Aşadar, conducătorii auto trebuie să ştie că se poate trece liber prin staţia de taxare, pe benzile 2 şi 3, cu condiţia ca taxa respectivă să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24

De asemenea, poliţia mai informează că din pricina organizării serbării câmpeneşti “Sâmbra Oilor”, accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricţionat astăzi, în intervalul orar 9 – 20, pe DN19 Sighetu Marmaţiei – Huta Certeze. Rute ocolitoare: DN18 Sighetu Marmaţiei – Baia Mare; DN1C Satu Mare – Livada – Seini – Baia Mare;

Tot duminică, în intervalul orar 14:00 – 18:30, circulaţia rutieră se desfăşoară restricţionat pe DN3 şi DN3A, pe traseul Bucureşti – Fundulea – Ileana – Lehliu-Gară – Dragalina, în vederea desfăşurării unui ultramaraton.

UPDATE 14:00: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza unei coliziuni dintre două autoturisme, circulaţia rutieră pe DN1C Dej — Baia Mare se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, la km 83+150 de metri, în zona localităţii sălăjene Gâlgău.

Peste 2.000 de poliţişti de la Poliţia Rutieră cu 420 de autospeciale dotate cu aparatura de înregistrare video sunt prezenţi duminică în teren, potrivit Poliţiei Române.

Poliţia monitorizează în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3 (tronsonul Bucureşti - Ploieşti) şi sectoarele de drum spre punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

În acţiuni sunt angrenaţi şi 6.000 poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Traficul rutier de pe A2 (Autostrada Soarelui) va fi supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru întoarcerea în siguranţa a turiştilor care şi-au petrecut minivacanţa în Bulgaria, echipajele de poliţie sunt prezente la Vama Veche şi pe DN 5, de la primele ore ale dimineţii.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Peste 36.000 de poliţişti au supravegheat ordinea şi siguraţa turiştilor în mini-vacanţa de 1 Mai

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisarul de poliţie Monica Dajbog, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe toată perioada mini-vacanţei de 1 Mai, zilnic, au fost la datorie peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători de la alte structuri operative ale ministerului.

"În această perioadă, au fost desfăşurate 14.730 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi s-a intervenit în peste 4.700 de situaţii de risc pentru siguranţa cetăţenilor. Poliţia şi Jandarmeria au fost prezente la 373 de manifestări publice, dintre acestea peste 200 fiind dedicate sărbătoririi zilei de 1 MAI. Prezenţa în stradă a unui dispozitiv complex de ordine publică a avut efecte directe asupra criminalităţii. S-au înregistrat mai puţine furturi decât în perioada similară a anului trecut, respectiv 56 faţă de 69, iar numărul de autori de infracţiuni prinşi în flagrant a crescut cu 51%. Numărul de infracţiuni cu violenţă, contra persoanei, a scăzut cu 50%, faţă de anul trecut, în ultimele zile fiind înregistrate doar 9 astfel de fapte", a declarat Dajbog.

Ea a mai spus că pentru comiterea de infracţiuni în această perioadă sunt cercetate 405 persoane, dintre acestea 45 fiind reţinute şi 37 arestate. "Au fost depistaţi 28 de urmăriţi naţional şi 4 urmăriţi internaţional. Spre exemplu, în Constanţa poliţiştii au identificat trei bărbaţi pe numele cărora fusese emis mandat european de arestare de către autorităţile italiene pentru comiterea infracţiunilor de ”constituire de grup infracţional organizat, sclavie şi trafic de persoane”. Cei trei au fost prezentaţi instanţei, care a confirmat mandatul european de arestare", a exemplificat Dajbog.

Peste 34.000 de sancţiuni în valoare de aproape 10 milioane de lei, aplicate de poliţişti

În ceea ce priveşte contravenţiile, începând de joi şi până duminică la prânz, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 34.271 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 9,7 milioane de lei.

"Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 24.539 de amenzi s-au aplicat pentru contravenţii la regimul circulaţiei rutiere dintre care   278 pentru consum de băuturi alcoolice la volan şi 11.616 pentru depăşirea vitezei legale.
Din punct de vedere al siguranţei în trafic, în această perioadă s-au desfăşurat zilnic misiuni de amploare ale poliţiei rutiere, cu accent pe combaterea cauzelor favorizatoare de accidente rutiere grave, respectiv viteza şi consumul de alcool", a declarat comisarul de poliţie.

Peste 1.200 de permise de conducere reţinute

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în aceste zile 1.286 de permise de conducere, 262 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 305 pentru depăşirea vitezei legale. Totodată, au fost retrase 505 de certificate de înmatriculare.  În această perioadă, pe principalele artere rutiere de la nivel naţional, au fost amplasate 420 de radare.

"În orele următoare ne aşteptăm la un trafic rutier important pe traseele de întoarcere spre capitală, şi tocmai de aceea din dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea, în această după-amiază, un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne va monitoriza traficul rutier pe Autostrada A2 şi pe DN1, în sprijinul echipajelor de poliţie rutieră de la sol.
O misiune similară a avut loc în dimineaţa zilei de 1 mai. Recomandăm conducătorilor auto ca în condiţiile unui trafic rutier aglomerat să circule cu atenţie şi să respecte regimul de viteză, inclusiv pe autostradă. Încercaţi să evitaţi orele de vârf şi utilizaţi şi traseele alternative", a informat Dajbog.

Ea a mai adăugat că Poliţia Rutieră va avea duminică după-amiază dispozitive suplimentare pe DN1, DN65 Craiova - Piteşti, pe Autostrada A2, pe DN6 Alexandria-Bucureşti şi Autostrada A1.

"Pe Autostrada A2 şi pe DN6 Alexandria-Bucureşti, spre exemplu, acţionează câte 10 echipaje de poliţie, iar pe DN1 sunt în misiune aproximativ 80 de poliţişti cu 40 de autospeciale, pe toate aceste trasee fiind amplasate şi aparate radar. În orele următoare ne aşteptăm, de asemenea, la o creştere a numărului de persoane care vor tranzita punctele de trecere a graniţei, context în care poliţiştii de frontieră vor acţiona în continuare cu efective suplimentare pentru scurtarea timpului necesar formalităţilor de control.  Din informările noastre reiese că, de joi şi până astăzi, peste 120 de mii de autoturisme au tranzitat punctele de trecere a frontierei", a mai spus Dajbog.

110 intervenţii pentru stingerea incendiilor, în mini-vacanţa de 1 Mai

Echipajele de pompieri au desfăşurat 2.842 de intervenţii dintre care 110 pentru stingerea incendiilor, 17 pentru descarcerare şi 2.528 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, a mai informat purtătorul de cuvânt al MAI. În total, cu sprijinul angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne peste 220 de persoane au fost salvate din situaţii critice.

"Un caz mai special l-a constituit salvarea de către jandarmii montani şi salvamontişti a două persoane rătăcite în zona rezervaţiei naturale Cheile Tişiţei – Lepşa, din judeţul Vrancea. Acestea au fost găsite în cursul nopţii de 1 spre 2 mai, la ora 2.00, după mai bine de 4 ore de căutări. Cele două persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost conduse la pensiunea unde se cazaseră. O altă misiune de căutare-salvare a avut loc ieri în judeţul Argeş, pe vârful Păpuşa, unde două tinere de 21 şi 26 de ani s-au rătăcit din cauza ceţii, acestea fiind salvate cu ajutorul salvamontiştilor. Pe lângă misiunile de monitorizare a traficului rutier, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au efectuat în aceste zile aproximativ 50 de misiuni aero-medicale pentru transportul pacienţilor care necesitau de urgenţă asistenţă medicală de specialitate, cinci din pacienţi fiind copii", a mai spus Dajbog.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite