Şase persoane reţinute în dosarul poliţelor de asigurare false au fost arestate. Prejudiciul - un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 milion de lei - prejudiciul din acest caz FOTO Adevărul
1 milion de lei - prejudiciul din acest caz FOTO Adevărul

Toate cele şase persoane reţinute în dosarul poliţelor de asigurare false au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor de caz. Hotărârea Tribunalui nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, anchetatorii au făcut, joi, 32 de percheziţii la locuinţe şi sedii de firme, iar în final au ridicat 11 persoane, pentru cercetări legate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi uz de fals. Şase dintre acestea au fost reţinute şi prezentate Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare. Printre cei şase se numără şi Dumitru Macrea, care ar fi liderul grupării din acest dosar, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Prejudiciul din acest caz, creat unor brokeri de asigurări, este estimat la un milion de lei.

Suspecţii ar fi înşelat mai multe societăţi de brokeraj

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013, suspecţii, care sunt administratori sau împuterniciţi ai unor firme care se ocupă de intremedierea contractelor de asigurare, ar fi înşelat mai multe societăţi de brokeraj după ce au încheiat contracte de intermediere în asigurări, folosindu-se de identitatea unor persoane ce deţin cod RAF, autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi întocmind mai multe acte false în numele acestora.

Ulterior, aceştia au încasat toţi banii, clienţii fiind siguri că au încheiat poliţe de asigurare. Conform unor surse apropiate anchetei, suspecţii aveau puncte de lucru deschise în mai multe mall-uri din Bucureşti.

Acţiunea a fost sprijinită şi de Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite