Percheziţii în Capitală, într-un dosar de evaziune în care sunt implicate şi firme din Anglia şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Poliţiştii fac joi patru percheziţi în Bucureşti, la cinci persoane care prin două firme ar fi cumpărat fictiv produse software de la două firme din Marea Britanie, apoi le-ar fi exportat fictiv către o firmă din SUA, pentru a obţine ilegal rambursări de TVA de aproximativ 900.000 de lei.

Percheziţiile vizează o reţea infracţională suspectată de evaziune fiscală, anchetatorii urmând să ducă la audieri cinci persoane, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Anchetatorii au stabilit că în circuitul infracţional ar fi implicate cinci societăţi comerciale, dintre care două din România, două din Marea Britanie şi una din Statele Unite ale Americii, prin intermediul cărora ar fi fost evidenţiate operaţiuni comerciale fictive, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de TVA.

"În fapt, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi evidenţiat, în cursul anului 2014, în documentele contabile, operaţiuni de cumpărare fictive de produse software de la societăţile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din SUA. Valoarea produselor tranzacţionate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro", a precizat sursa citată.

În baza acestor operaţiuni, reprezentanţii celor două firme din România ar fi depus cereri de decontări de TVA, în vederea rambursării ilegale a sumei de aproximativ 900.000 de lei.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, cu sprijinul luptătorilor SIAS. Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite