UPDATE O eroare de sistem informatic a blocat vămile. Autorităţile spun că au remediat problemele din ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camioanele sunt blocate în vamă FOTO Corina Macavei
Camioanele sunt blocate în vamă FOTO Corina Macavei

O eroare de sistem informatic a blocat activitatea vămilor interne, iar mai multe camioane sunt blocate de două zile. Transportatorii sunt îngrijoraţi că vor fi obligaţi să rămână în vamă şi la sfârşitul săptămânii.

UPDATE: "Toate structurile vamale teritoriale au fost informate şi s-a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale a Vămilor (DGV).

“Până luni nu cred că se rezolvă nimic. Autorităţile au spus că nu ştiu când se va repara defecţiunea. Pentru noi, pierderile sunt de aproximativ o sută de euro pe zi”,a declarat un transportator pentru Realitatea TV.

˜„Din cauza unor probleme tehnice (hardware), Sistemul Informatic Integrat Vamal este momentan indisponibil.
În acest sens, Direcţia Generală a Vămilor a informat în mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizată în astfel de situaţii, începând de ieri, 3 iulie a.c, ora 16.00, astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a procesului de vămuire. Autoritatea vamală depune toate eforturile pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil şi a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale“, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor.

Material în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite