UPDATE Victor Ponta:„În Algeria nu-i aşa uşor să ancheteze, dar le urez succes procurorilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au deschis dosar penal în cazul morţii celor doi ostatici români din Algeria FOTO Adevărul
Procurorii au deschis dosar penal în cazul morţii celor doi ostatici români din Algeria FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că procurorii care au deschis dosar penal privind incidentele din Algeria nu vor avea „o muncă uşoară, pentru că în Algeria nu-i aşa uşor să ancheteze“. Procurorii au deschis un dosar penal în cazul incidentelor din Algeria, în urma cărora doi ostatici români şi-au pierdut viaţa.

UPDATE 15.19 Premierul a declarat marţi că procurorii care au deschis un dosar penal privind incidentele din Algeria nu vor avea „o muncă uşoară, pentru că în Algeria nu-i aşa uşor să ancheteze“. Victor Ponta a mai precizat că îşi doreşte foarte mult pentru familiile celor doi bărbaţi decedaţi să se afle adevărul.

„Nu o să aibă o muncă uşoară, pentru că în Algeria nu-i aşa uşor să anchetezi, dar le urez succes. Îmi doresc foarte, foarte mult şi eu, pentru cele două familii, să se afle adevărul, exact cum a intervenit decesul celor două victime, pentru că, evident, în acest moment, nu doar noi, ci toate ţările care au suferit pierderi acolo, ţări europene, ţări asiatice, nu ştim încă detalii. A fost o operaţiune militară, iar e foarte bine dacă pe căile diplomatice şi judiciare, pentru cele două familii, se va şti exact ce s-a întamplat atât în locul respectiv, unde a decedat unul dintre români, cât şi mai departe, la spital, unde a decedat al doilea“, a declarat Ponta.

Dosar penal privind incidentele din Algeria

Procurorii au deschis marţi dosar penal în cazul incidentelor din Algeria, în care doi ostatici români şi-au pierdut viaţa.

 „Urmare a informaţiilor date publicităţii de către Ministerul Afacerilor Externe şi a materialelor publicate în mass-media naţională, referitoare la  incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetăţeni români, la nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind prevenirea şi combaterea terorismului“, se precizează în comunicatul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT vor efectua activităţi specifice şi vor colabora cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu responsabilităţi în domeniu, urmând să dispună măsurile legale în această cauză.

Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite