Miting în Capitală. Jandarmii au intervenit în forţă pentru a debloca bulevardul Kiseleff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulevardul Kiseleff a fost blocat luni dimineaţa      FOTO: Arhiva Adevărul
Bulevardul Kiseleff a fost blocat luni dimineaţa      FOTO: Arhiva Adevărul

Un grup de 250 de revoluţionari protestează astăzi în faţa Guvernului pentru că nu şi-au primit înapoi indemnizaţiile tăiate în urmă cu doi ani, de către Guvernul Boc.

UPDATE 11:55 - Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei, jandarmii intervenind în forţă pentru a debloca Bulevardul Kiseleff. O ambulanţă SMURD a fost trimisă în Piaţa Victoriei după ce i s-a făcut rău unei persoane.


Bulevardul Kiseleff a fost blocat în jurul orei 11:40, revoluţionarii spunând că nu vor pleca până când nu primesc un răspuns de la premierul Victor Ponta. Nemulţumirile lor vin în urma unui act semnat de fostul premier Emil Boc, acum doi ani, când li s-au tăiat indemnizaţiile revoluţionarilor.

Bulevardul a fost blocat de proestatari, manifestanţii au încercat să se îndrepte către Guvernul României, dar un cordon de jandarmi le-a blocat drumul. În acest moment ei s-au aşezat pe asfalt şi cer ca o delegaţie a Guvernului să vină să vorbească cu ei, transmite Digi 24.

Revoluţionarii s-au adunat în Piaţa Victoriei şi săptămâna trecută pentru a protesta faţă de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii Revoluţiei şi au anunţat că vor organiza zilnic manifestaţii pentru a cere Executivului respectarea acestei legi.

Miting al sindicaliştilor Metrorex, în Piaţa Victoriei

Săptămâna trecută a avut loc un miting organizat de sindicaliştii de la metrou, la care au participat aproximativ 1.000 de persoane.

Sindicaliştii au spus că sunt nemulţumiţi de neaplicarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă - Metrorex şi a prevederilor Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta în 25 septembrie 2013, prin care se stabilea aplicarea, din 1 ianuarie 2014, a unei creşteri salariale cel puţin egale cu indicele mediu de creştere a preţurilor.


UPDATE Mitingul sindicaliştilor de la metrou s-a încheiat. Peste 1.000 de persoane, în marş spre Palatul Victoria

Şoferii ar trebui să evite pe cât posibil deplasarea pe traseul Piaţa Gării de Nord - Griviţei - Piaţa Victoriei, informează Brigada Rutieră. Asta pentru că joi după-amiază a avut loc un miting organizat de sindicaliştii de la metrou, la care au participat aproximativ 1.000 de persoane.

UPDATE Protestul poştaşilor din Capitală s-a încheiat. Aproape 4.000 de persoane au participat la miting

Mii de poştaşi au participat duminică în Piaţa Victoriei din Capitală la un miting organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Manifestarea, care s-a încheiat la ora 12, a fost lipsită de incidente, potrivit Jandarmeriei Române, care a asigurat măsurile de ordine publică în intervalul orar menţionat.

Peste 5.000 de persoane, aşteptate duminică la mitingul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România

Peste 5.000 de persoane urmează să participe duminică la un miting organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, între orele 10.00 - 12.00, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite