Mircea Băsescu, despre acuzatorii săi: Au refuzat să dea filmele originale fiindcă s-a umblat pe ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, crede că înregistrările pe baza cărora a fost arestat sunt modificate şi că nu finii săi sunt în spatele întregului scandal, potrivit afirmaţiilor sale dintr-un interviu acordat România TV.

Aflat de o lună în spatele gratiilor, Mircea Băsescu susţine într-un interviu pentru România TV că nu crede că finii săi, membrii familiei Anghel, sunt vinovaţi de ceea ce i se întâmplă şi ridică semne de întrebare în legătură cu veridicitatea înregistrărilor care au fost probă pentru anchetatori.

„Când pe film spun «la mine au ajuns 250.000» fac o pauză după care continui «mi s-a pus mormanul de dolari». Acei bani erau însă luaţi de Căpăţână, care temându-se de membrii familiei Bercea m-au transformat pe mine în intermediar, ca să îi restitui eu. Din acest motiv au refuzat să dea filme originale, fiindcă s-a umblat pe ele. Oricum, nu cred că mi se trage de la finii mei, cred că este mâna altcuiva”, afirmă fratele preşedintelui României.

Mircea Băsescu povesteşte şi cum a ajuns naşul de botez al nepoatei lui Sandu Anghel.

„La una dintre vizite, în 2010, a venit însoţit de Sandu Anghel şi la sfârşitul discuţiilor m-a întrebat: «Nu vrei să-mi botezi o nepoată?» La început am ezitat dar el mi-a înşirat o listă cu copii botezaţi de nume sonore. Unul botezat de Stolojan, altul de fostul preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Bucureşti, de preşedintele Tribunalului Craiova şi mulţi alţii . I-am spus: «Lasă-mă să mă gândesc, să vorbesc cu soţia». M-am întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Teodosie şi i-am povestit ce mi se cere. «Eu te sfătuiesc să botezi, să faci o pomană», mi-a zis. A doua zi i-am dat răspunsul lui Sandu Anghel, că accept să fiu naşul nepoatei lui. Cererea lui a fost luni sau marţi şi sâmbătă deja s-a ţinut petrecerea”, a adăugat fratele preşedintelui.

Mircea Băsescu vorbit şi despre condiţiile de arest, mâncarea din închisoare şi cum îşi petrece timpul. În plus, susţine că de când este în arest, nu a luat legătura cu fratele său, preşedintele României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite