Sfârşitul ploios al minivacanţei de Rusalii: traficul dinspre munte spre Bucureşti, reluat pe DN1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte mulţi turişti şi-au petrecut week-endul în staţiunile montane FOTO Adevărul
Foarte mulţi turişti şi-au petrecut week-endul în staţiunile montane FOTO Adevărul

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, circulaţia dinspre munte spre Bucureşti, pe Drumul Naţional (DN) 1 Braşov - Bucureşti se desfăşoară în condiţii normale, după ce luni la prânz poliţiştii au decis să devieze traficul, din cauza aglomeraţiei produse de românii care s-au întors din minivacanţa de Rusalii.

UPDATE 19:00 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, începând cu ora 19:00, a fost ridicată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

În situaţia în care pe raza staţiunilor montane prahovene vor apărea, din nou, probleme semnificative de fluenţă a traficului, măsura de deviere va fi reaplicată.

UPDATE 17:45: Centrul Infotrafic a anunţat că, din cauza ploii torenţiale, traficul pe Autostrada Soarelui Bucureşti - Constanţa, se desfăşoară cu dificultate între kilometrii 105 şi 145.

Pe autostrada A2 traficul rutier este intens, la staţia de taxare de la Feteşti se fac încasări la cinci casierii pe sensul de mers către Capitală şi la una în sens invers. În anumite momente se formează coloane de maşini.

Le recomandăm conducătorilor auto care încheie aceste coloane să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

UPDATE 14:25 Centrul Infotrafic informează că în judeţul Braşov, începând cu ora 13:55, din cauza aglomeraţiei, a fost luată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

UPDATE 13:15: Centrul Infotrafic anunţă că pe DN1 Braşov - Bucureşti, se circulă cu dificultate din cauza ploii torenţiale, pe raza staţiunii Predeal. Pe suprafaţa carosabilă este posibil să se scurgă aluviuni de pe versanţi.

Între staţiunile Azuga şi Buşteni, traficul rutier este intens iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană, pe sensul de mers către Capitală.

Până la această oră, pe Autostrada Soarelui se circulă bine, iar pe ruta spre Bucureşti sunt deschise cinci staţii de taxare.

Între staţiunile Azuga şi Buşteni, numărul maşinilor a crescut pe sensul de mers către Capitală, iar poliţiştii rutieri recomandă participanţilor la trafic ca din Braşov să circule către Ploieşti pe ruta DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să şofeze precaut pe toată durata deplasării pe drumurile publice şi să adapteze viteza la condiţiilor de drum. Pentru orice manevră efectuată în trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să se asigure temeinic înainte de efecutuarea ei, folosindu-se de oglinzile retrovizoare reglate corespunzător.

Minivacanţa de Rusalii ia astăzi sfârşit, iar turiştii urmând să se întoarcă acasă, motiv pentru care există riscul aglomerării celor mai importante drumuri din ţar.

Se aşteaptă ca traficul să fie îngreunat atât pe DN1, cât şi pe şi Autostrada Soarelui ca urmare a numărului foarte mare de turişti care au petrecut acest weekend pe litoralul românesc.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare de ploi torenţiale, iar poliţişti recomandă participanţilor la trafic să fie precauţi şi să adapteze viteza la condiţiile meteo.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite