Ministrul Justiţiei: Afirmaţia lui Băsescu despre un „ziarist important” care ar fi controlat decizii de procurori afectează credibilitatea magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, critică declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu FOTO Mediafax
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, critică declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu FOTO Mediafax

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu conform cărora „decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important” sunt de natură să afecteze credibilitatea magistraţilor. Acesta a mai spus că respectivele declaraţii au fost făcute „în nota proprie a domnului preşedinte”.

„Orice informaţii cu privire la judecători şi procurori, mai ales când vin de la un oficial, şi orice suspiciune sunt de natură să afecteze credibilitatea. Se câştigă foarte greu credibilitatea, prin mult efort, şi se pierde foarte uşor”, a mai spus Robert Cazanciuc, citat de Mediafax.

Ministrul Justiţiei a adăugat că astfel de afirmaţii precum cele făcute de şeful statului, lansate în spaţiul public fără a exista „chestiuni mai concrete”, nu sunt de natură să contribuie la creşterea prestigiului justiţiei.

Robert Cazanciuc a adăugat, legat de afirmaţiile şefului statului, că ar trebui sesizată Inspecţia judiciară, care ar trebui să analizeze declaraţiile.

„Inspecţia judiciară are propriile proceduri, chiar şi atunci când informaţiile par să fie mai puţine”, a mai spus ministrul.

Şi judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a cerut, miercuri, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora anumite „decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important”.

Preşedintele Traian Băsescu a lansat marţi seară, la B1TV, o nouă ipoteză legată de un ziarist important care ar fi controlat deciziile procurorilor, vorbind despre cazul Voiculescu, ca „parte a sistemului îngenuncheat”.

„Cazul Voiculescu este parte a sistemului îngenuncheat. Banii de la Crescent transferaţi, un trust de media folosit împotriva statului, instituţiile care nu au fost obediente, au fost pulverizate. Reminiscenţele vechi s-au transferat şi generaţiei noi. S-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important”, a declarat preşedintele statului, Traian Băsescu, marţi seară.

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune a postului B1 Tv, despre o declaraţie a sa anterioară în care arăta că de zece ani este într-o dispută cu sistemul, pe care Ion Iliescu "l-a protejat" şi care "l-a înfrânt" pe Emil Constantinescu, adăugând că el a reuşit să "îngenuncheze" acest sistem.

"Uitaţi ce înseamnă sistemul şi cum îl definesc eu: el este un ansamblu de instituţii şi de centri de putere din afara instituţiilor", a menţionat Traian Băsescu.

Acesta a povestit cum era sistemul când a venit.

„Când am ajuns preşedinte, am găsit un SRI în care Sorin Ovidiu Vîntu ştia lista cu cei ascultaţi, iar şeful SRI mergea cu maşina la acesta. SRI era controlat de Vîntu. Un alt exemplu ar fi justiţia. Vă aduceţi aminte atunci când acuzam Înalta Curte, CSM şi Parchetele că erau oamenii doamnei Stănoiu. S-a curăţat şi acolo, ca la SRI, cu treceri în rezervă, pensionări”, a mai declarat şeful statului. 

Însă, a mai spus acesta, „Poliţia este încă obedientă faţă de preşedinţii de Consilii Judeţene, faţă de decizia politică şi mulţi dintre ei se căciulesc pentru o funcţie. Să nu credeţi că şeful Doi şi un sfert, care a fost schimbat de curând, a fost schimbat de florile mărului”. 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Judecătorul Horaţiu Dumbravă cere sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru declaraţiile făcute de Traian Băsescu despre „ziaristul important”

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora anumite „decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important”.

Traian Băsescu: Candidaţii care sunt ofiţeri acoperiţi să iasă şi să spună! Dacă nu, o voi face eu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la postul B1 TV, că un candidat la alegerile prezidenţiale din acest an ar fi ofiţer sub acoperire. Şeful statului a precizat că dacă persoana în cauză nu va anunţa în mod public cine este, o va face el, după ce se vor depune toate candidaturile.

C.T. Popescu, despre afirmaţia lui Băsescu privind apartenţa unui candidat la un serviciu secret: Ţintele ar putea fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta

Jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu a afirmat, marţi seară, comentând declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora un candidat la alegerile prezidenţiale este ofiţer sub acoperire, că ţintele ar putea fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta, informează Digi24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite