Ministerul Apărării, dispus să plătească peste 55 de milioane de lei pentru 18 torpile antisubmarin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale intenţionează să cumpere, prin intermediul CN Romtehnica SA Bucureşti, 18 torpile uşoare antisubmarin, cu o valoare de aproximativ 55 de milioane de lei, fără TVA.

Ministerul Apărării a anunţat că intenţionează să achiziţioneze 18 torpile uşoare. Acestea ar urma să fie folosite pe platforme, cum sunt fregatele, de exemplu, destinate apărării împotriva submarinelor, au explicat surse militare pentru adevarul.ro.

Sursele citate au explicat că ”nu este vorba aşadar de dotarea submarinului românesc Delfinul, ci de dotarea fregatelor care desfăşoară operaţiuni împotriva submarinelor”. 

Potrivit anunţului pentru licitaţie publicat pe SEAP, sursele de finanţare ale contractului de furnizare care urmează să fie atribuit sunt surse bugetare şi venituri proprii, potrivit Mediafax.

Valoarea estimată a acestei achiziţii este de 54.854.546 lei fără TVA. Procedura de achiziţie - licitaţie restrânsă - se va desfăşura în două etape: calificarea şi selectarea candidaţilor şi evaluarea ofertelor depuse de aceştia.

Acest tip de licitaţie este folosit în domeniu, întrucât există un număr mic de producători pe această nişă militară, au mai explicat sursele militare citate.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 9 septembrie.

Achiziţia torpilelor se va face printr-un acord cadru valabil 36 de luni de la semnare, adică în termen de trei ani, făcând parte din planul de dotare.

Cantitatea maximă de produse ce vor fi livrate estimată pentru acordul-cadru este de 18 bucăţi, în timp ce cantitatea maximă estimată pentru primul contract subsecvent este de 9 bucăţi.

Candidaţii trebuie să demonstreze că au realizat o cifră de afaceri globală în perioada 2011-2013 de minimum 27.427.273 lei (5.962.450 euro).

Potrivit anunţului, candidatul trebuie să fi executat, în ultimii 5 ani, livrări de produse similare şi care cumulat să fi avut o valoare de cel putin 27.427.273 lei (5.962.450 euro). Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

30 de milioane pentru repararea singurului submarin românesc, Delfinul 

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat la finele lunii mai, în cadrul unei vizite la Constanţa, că elicopterul de pe Fregata Ferdinand trece printr-un proces de modernizare şi dotare cu echipament de ultimă generaţie. Totodată cele două fregate ale României trebuie înzestrate cu armament nou navă - navă şi navă - aer.

Vizita lui Mircea Duşa a reluat discuţia cu reparaţiile pe care Delfinul, singurul submarin al României. Sumă totală pentru reabilitatea submarinului este de 30 milioane euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite