Licitaţie publică „secretă“ pentru chioşcurile Rodipet. Jurnaliştii, ameninţati cu poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia pentru chioşcurile Rodipet a debutat astăzi cu scandal, după ce reprezentanţii administratorului judiciar care gestionează insolvenţa firmei Network Press Concept, proprietara chioşcurilor în cauză, a decis să nu permită accesul presei.

Programată pentru ora 13.00, selecţia de oferte nu a mai început la ora stabilită. Oficialii Consulta 99 SPRL, administratorul judiciar, au cerut jurnaliştilor prezenţi să părăsească sediul firmei, pe motiv că este spaţiu privat. 

Încercările de a explica faptul că este un interes public ce se întâmplă în continuare cu Rodipet, mai ales că o serie de companii mass-media au de recuperat bani de la distribuitorul de presă, nu au avut vreun succes. 

Nici măcar tentativa de a ajunge la un compromis, în care ziariştii să aştepte în afara clădirii ca şedinţa să se termine şi apoi reprezentanţii administratorului judiciar să prezinte câştigătorii şi sumele oferite.

Nu, nu şi nu. Dacă nu avem împuternicire că suntem creditor sau dacă nu am cumpărat caietul de sarcini, atunci nu putem să participăm. Mai mult, a fost chemată şi poliţia. Cele două echipaje au sosit rapid la faţa locului, poliţiştii au discutat cu autorul apelului şi cu grupul de ziarişti, s-au mirat că este o licitaţie publică fără ca presa să fie lăsată să participe, dar în final au evacuat grupul de „scandalagii“ pentru a pleca la un alt apel.

Cât despre transparenţa procedurii, a rămas că rezultatele pot fi consultate la dosarul depus la tribunal.

O altă licitaţie va mai avea loc în data de 30 august, la sediul aceleiaşi firme. Administratorul judiciar caută parteneri în vederea încheierii unui contract de asociere în participaţiune pentru judeţele Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Botoşani, Buzău, Bacău, Constanţa, Vâlcea, Vaslui, Argeş, Braşov, Harghita, Covasna, Sibiu, Cluj, Timiş, Bistriţa, Neamţ, Iaşi, Teleorman şi Mehedinţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite