Mii de infracţiuni constatate de poliţişti înainte de Paşte. Sancţiunile aplicate se ridică la 30 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de poliţişti, mobilizaţi pentru o acţiune amplă a Poliţiei Române FOTO Adevărul
Mii de poliţişti, mobilizaţi pentru o acţiune amplă a Poliţiei Române FOTO Adevărul

Peste 1.000 de infracţiuni de evaziune fiscală, peste 3.300 de alte genuri de infracţiuni, aproape 140.000 de sancţiuni contravenţionale şi bunuri confiscate sau indisponibilizate, în valoare de peste 12.300.000 de lei. Acesta este bilanţul acţiunilor declanşate pe 1 aprilie de Poliţia Română. Scopul acţiunilor a fost combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti.

Mai exact, peste 7.200 de poliţişti au acţionat în medie, zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic, în special a celor de natură economică, dar şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă, a furturilor, precum şi combaterea infracţionalităţii stradale.

„Activităţile poliţiştilor din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor şi transporturi, din cadrul unităţilor teritoriale, vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de către comercianţii care desfăşoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a contrafacerii de produse alimentare”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliţia Română.

Peste 30.000 de agenţi economici, verificaţi în 12 zile

În 12 zile au fost verificaţi 33.092 de agenţi economici şi 136.877 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 4.358 de infracţiuni, dintre care 1.032 de evaziune fiscală şi 3.326 alte genuri de infracţiuni, fiind cercetate 4.658 persoane. „Au aplicat 138.210 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor de ridică la 37.925.015 lei”, arată Poliţia Română. 

Pe aceeaşi temă:

Peste 50.000 de kilograme de peşte, ridicate de poliţişti în urma unei acţiuni ample de control la nivel naţional

Aproape 53.000 de kilograme de peşte şi peste 8.800 de kilograme de icre au fost ridicate de poliţişti, în urma unei acţiuni la nivel naţional, care a durat opt zile şi care a vizat prevenirea braconajului piscicol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite