Media Direction continuă lupta pentru recuperarea a 4,5 milioane de euro de la Bigger Group. Fostul şef are o primă sentinţă de 10 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine se va judeca apelul declarat de Media Direction împotriva sentinţei care l-a condamnat pe Marcel Străuţ la 10 ani de închisoare pentru delapidare, complicitate la delapidare şi spălare de bani, dar nu şi pentru înşelăciune. Firmele păgubite speră în continuare să îşi recupereze banii.

Media Direction se aşteaptă ca apelul înaintat împotriva sentinţei penale nr. 1015/17.12.2013 a Tribunalului Bucureşti să vină de această dată cu un răspuns favorabil în ceea ce priveşte recuperarea sumei de aproape 4,5 milioane de euro, plus penalităţi, de la grupul de firme Bigger.

"Această sentinţă (care l-a achitat pe Marcel Străuţ de infracţiunea de înşelăciune) nu a venit în niciun fel în ajutorul companiilor care au avut de suferit în urma găurilor de milioane de euro lăsate în urmă de fostul publicitar, Media Direction rămânând cu o pagubă imensă şi fără o soluţionare în acest sens", susţine Roxana Panţuroiu, Deputy Managing Director la Media Direction.

Firma a atacat sentinţa instanţei, în încercarea de a-şi recupera sumele de bani ce i se cuvin, apelul agenţiei media urmând să fie judecat mâine, 16 mai. Astfel, în data de 16 mai 2014 urmează a fi judecat apelul agenţiei de media. "Am întreprins şi continuăm să întreprindem demersuri în vederea recuperării datoriilor. Acţiunile noastre au vizat inclusiv sesizarea DNA-ului, încercând prin toate mijloacele legale obţinerea sumelor datorate. Credem cu tărie că de această dată decizia Tribunalului va fi de partea noastră, reuşind astfel să recuperam sumele ce ni se cuvin", susţine Roxana Panţuroiu, Deputy Managing Director la Media Direction.

Modul de operare al lui Marcel Străuţ

“În perioada septembrie 2008 - martie 2009, inculpatul Străuţ Marcel-Petre, în calitate de reprezentant legal al grupului Bigger (agenţie de publicitate), şi-a însuşit suma totală de 1.855.620 de euro din conturile unor societăţi comerciale - membre ale grupului Bigger, asupra cărora avea personal drepturi de administrare sau care erau administrate de o altă persoană din cadrul aceluiaşi grup, suma de bani pe care a folosit-o în interes personal”, susţin procurorii DNA.

Pentru a asigura veniturile, ca să întârzie plata furnizorilor de servicii media şi pentru a evita blocarea conturilor Bigger, în februarie 2009, inculpatul a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale – principalul furnizor de servicii media al grupului (n.red. Media Direction) şi a încheiat cu aceştia o convenţie prin care recunoştea datoria de 12 milioane de lei (aprox. 3.000.000 euro) a grupului către această firmă şi se obliga să o achite. În realitate, o parte din aceşti bani şi-i însuşise deja, în diferite tranşe, începând cu septembrie 2008 şi până în martie 2009.

Ca să creeze aparenţa de legalitate a sumelor de bani pe care le-a dobândit pe nedrept, în aceeaşi perioadă, inculpatul a transferat suma totală de 1,8 milioane de euro din conturile Bigger în conturile deţinute sau controlate de inculpat în România pe baza unor operaţiuni comerciale fictive efectuate de inculpat prin intermediul mai multor societăţi comerciale tip off - shore pe care le controla.

Partea vătămată, Media Direction s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 19,9 milioane de lei, reprezentând prejudiciul cauzat prin înşelăciune şi penalităţile aferente. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului”, acuză procurorii anticorupţie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite