Marfă de 3,2 milioane lei, adusă din China fără acte şi vândută în complexele comerciale din Capitală, confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfă de 3,2 milioane de lei, adusă din China fără acte a fost confiscată de poliţişti de la opt societăţi comerciale     FOTO Adevărul
Marfă de 3,2 milioane de lei, adusă din China fără acte a fost confiscată de poliţişti de la opt societăţi comerciale     FOTO Adevărul

Haine şi obiecte sanitare în valoare de 3,2 milioane de lei, aduse din China fără acte, au fost indisponibilizate de poliţiştii bucureşteni în urma unor controale făcute sâmbătă la opt firme din Capitală. Prejudiciu total se ridică la peste 1,2 milioane de lei.


Controalele au fost efecuate în baza unor informaţii deţinute de către poliţişti cu privire la faptul că în activitatea comercială a unor societăţi cu puncte de lucru în complexe comerciale nu ar fi fost înregistrate în evidenţele contabile toate operaţiunile efectuate de angajaţi.

"La opt firme verificările au relevat faptul că marea majoritate a mărfurilor ar fi fost introduse în ţară prin „firme fantomă“, existând indicii că valorile în vamă ale produselor ar fi fost mult diminuate, în scopul sustragerii de la plata impozitelor datorate statului", au declarat anchetatorii.

În urma controalelor, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 3.200.000 lei, pentru care reprezentanţii firmelor nu au putut prezenta documente de provenienţă.

"Totodată, sunt indicii că administratorii firmelor verificate, prin intermediul unei case de schimb valutar, schimbau în valută profitul ilicit, sumele fiind ulterior transferate în conturi bancare din străinătate", au explicat aceleaşi surse.

Cercetările sunt continuate pentru evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi fals intelectual, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 1.200.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite