MAI, pregătit pentru urgenţele medicale din perioada sărbătorilor: Şase elicoptere SMURD şi un avion, la datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne a pregătit de intervenţie, pe durata sărbătorilor pascale, 16 aeronave speciale. Prima misiune de salvare a fost efectuată sâmbătă dimineaţa.

Comitetul Strategic de Monitorizare, coordonat de vicepremierul Gabriel Oprea, a pregătit 16 aeronave, pentru cazurile de urgenţă, inclusiv pentru cele medicale,anunţă MAI într-un comunicat. Dintre cele 16 aeronave fac parte şase elicoptere SMURD şi un avion.

Prima misiune a fost efectuată sâmbătă dimineaţa.

„Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne au executat o primă misiune aeromedicală cu un elicopter SMURD, pentru salvarea unei persoane din judeţul Galaţi. Femeia, în vârstă de 46 de ani, a suferit un infarct şi a necesitat transportul de urgenţă la un spital specializat din Bucureşti“, se arată în comunicat.

Femeia a fost adusă în apropierea Spitalului Fundeni, unde a fost ulterior transportată. 

Citeşte şi:

Victor Ponta a cerut crearea unui Comitet de Urgenţă, alcătuit din trei ministere, care să asigure liniştea de Paşte

La nivelul Ministerului de Interne a fost instituit un Comitet de Urgenţă care va asigura cetăţenilor siguranţa în perioada Paştelui. Aşa au anunţat joi reprezentanţii acestei instituţii care au adăugat că membrii comitetului vor fi coordonaţi de vicepremierul Gabriel Oprea are va fi secondat de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi cel al Transporturilor, Dan Şova.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite