MAE: Trupul neînsufleţit al şoferului român ucis într-o parcare din Franţa va fi repatriat în cursul săptămânii viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAE: Ambasada va menţine dialogul cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile franceze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară specifică FOTO Ilie Matei/Facebook
MAE: Ambasada va menţine dialogul cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile franceze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară specifică FOTO Ilie Matei/Facebook

Trupul neînsufleţit al cetăţeanului român care a fost ucis într-o parcare în Franţa va fi repatriat în cursul săptămânii viitoare, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, Ambasada României la Paris a sugerat MAE şi MAI să fie luate eventuale măsuri de siguranţă publică în astfel de zone, pentru a preveni astfel de evenimente.

„Ambasada României la Paris a efectuat demersuri pentru identificarea şi notificarea familiei persoanei decedate şi este în contact cu familia. Tot urmare a demersurilor Ambasadei, autorităţile judiciare franceze şi-au dat acordul pentru preluarea trupului neînsufleţit în vederea repatrierii în cursul săptămânii viitoare”, informează MAE. 

Sursa citată precizează că Ambasada va menţine dialogul cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile franceze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară specifică, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate şi eliberarea certificatului de deces.

Totodată, se mai arată că Ambasada a sugerat MAE şi MAI să fie luate eventuale măsuri de siguranţă publică în astfel de zone.

"Ambasada României la Paris a sesizat acest caz, prin demersuri punctuale la nivelul Ministerului de Interne şi Ministerului Afacerilor Externe, pentru a exprima îngrijorarea şi preocuparea faţă de deteriorarea situaţiei de securitate din zonele utilizate de transportatorii profesionişti pentru repaos. În acest context, a fost avansată inclusiv sugestia de a fi avute în vedere eventuale măsuri de siguranţă publică în astfel de zone, astfel încât, pe viitor, asemenea incidente să fie prevenite", potrivit sursei citate.

Reamintim că Mihai Spătaru, a fost înjunghiat mortal, duminică, de un atacator necunoscut într-o parcare de pe o autostradă din Franţa. 

Bărbatul a fost atacat cu sabia de un individ în timp ce se afla alături de soţia sa, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa. Mihai i-a spus soţiei că merge la toaletă şi să verifice încărcătura, iar momentul în care a ajuns în spatele camionului acesta a fost atacat.

Soţia sa a fost martoră, dar nu a apucat să intervină deoarece atacatorul a fugit.

Strigătele de ajutor ale femeii ar fi fost auzite de ceilalţi şoferi aflaţi în parcare, însă niciunul nu a coborât pentru a sări în ajutor, a povestit, într-o postare pe Facebook, „Omul Şoselelor”.

Procuratura din Amies a anunţat, luni, deschiderea unei anchete.

Citeşte şi:  Scrisoarea deschisă iniţiată de şoferii români de camione a ajuns la Parlamentul European: „Opriţi asasinatele şoferilor în parcări!”

Soferi de camion, ameninţaţi cu pietre de migranţi. Imagini filmate de un român VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite