Primăria Capitalei, datorii de 400 de milioane lei către Termoenergetica. Nicuşor Dan: Plătim şi începem să devenim foarte serioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei a acumulat datorii de 400 milioane lei către Compania Municipală Termoenergetica, însă această întârziere va fi recuperată, având în vedere că în perioada verii subvenţia este mult mai mică, a declarat, vineri, primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Sunt două probleme diferite aici. În primul rând, e vorba de subvenţie, după cum ştiţi, situaţia financiară a Primăriei nu a fost cea mai fericită, însă vreau să vă anunţ că ne însănătoşim în ritm rapid şi-n special vreau să-i anunţ pe oamenii cu care avem relaţii contractuale că ne ţinem de cuvânt, plătim şi că începem să devenim foarte serioşi în relaţia cu ei. 

Da, pe partea financiară am acumulat datorii care sunt în jur de 400 de milioane, datorii din partea Primăriei către Termoenegetica şi de la Termoenergetica către ELCEN, numai că aceste datorii vor fi recuperate pentru că a trecut perioada de iarnă, în care subvenţia era foarte mare, iar noi dacă vom plăti, vom continua să plătim subvenţia la acelaşi nivel lunar, între 60 şi 80 de milioane de lei, cum am făcut-o până acum (pentru că acum subvenţia lunară e mult mai mică), o să recuperăm”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, potrivit News.ro. 

Primarul general a adăugat că ELCEN funcţionează în prezent cu două centrale, din această cauză.

„Pe partea tehnică, în momentul acesta, ELCEN funcţionează cu 2 centrale şi din cauza asta ... A fost mai întâi, acum două săptămâni, situaţia când s-a întrerupt în mod legal furnizarea căldurii (pentru că au fost 3 zile calde). Până s-a echilibrat sistemul, a durat câteva zile şi acum mai sunt sincope punctuale, care vin din faptul că ELCEN, care şi el nu este retehnologizat, funcţionează cu 2 CET-uri din 4”, a completat Nicuşor Dan. 

În urmă cu puţin timp, după o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, Nicuşor Dan a anunţat că a reafirmat intenţia Primăriei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN.

„Am avut azi o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a continua discuţiile despre îmbunătăţirea sistemului de termoficare al Bucureştiului. Am reafirmat intenţia Primăriei Capitalei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN, pentru a avea un sistem de producţie şi distribuţie a energiei termice aflat sub controlul municipalităţii, deci mai eficient şi mai simplu de gestionat.

Urmează, de comun acord cu Ministerul Energiei, paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN”, transmitea edilul pe pagina sa de Facebook.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite