Liderul Sindicatelor Penitenciare: Am convenit cu ministrul Justiţiei ca proiectul de majorare a salariilor să fie gata până săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FS ANP), a declarat miercuri, după întâlnirea avută cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că s-a convenit ca proiectul privind majorarea salarială să fie gata până săptămâna viitoare.

Acesta a mai afirmat că ministrul va promova un memorandum privind suplimentarea posturilor din sistemul penitenciar, potrivit Agerpres.

,,Am convenit că proiectul cu până la 15% majorare va fi gata până săptămâna viitoare, fie că îl face Ministerul Justiţiei, fie că îl face Ministerul Muncii şi va fi promovat în Guvern. Am convenit pe suplimentarea statelor, că aceasta se va întâmpla către sfârşitul lunii septembrie, ministrul va merge cu un memorandum în Guvern şi vom primi acea suplimentare de state şi vom continua concursurile. (...) Minim o mie de posturi vor fi suplimentate. (...)Ministrul a fost de acord şi susţine asta", a declarat Sorin Dumitraşcu.

El a adăugat că s-a mai convenit şi modificarea statutului, în sensul modificării denumirii instituţiei după modelul italian.

,,Am mai convenit pe statut, ştiţi că am tot cerut unele modificări pe statut, pe partea de protecţie a personalului, am cerut şi schimbarea denumirii — că noi ne numim funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare — şi am cerut să mergem după modelul italian care are instituţia denumită Poliţia penitenciară, adică să avem şi noi o imagine, un statut şi o identitate profesională", a precizat Dumitraşcu.

Preşedintele FS ANP a mai arătat că majorarea salariului de bază va fi promovată prin ordonanţă de urgenţă, iar celelalte modificări vor fi aduse prin proiect de lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite