La prestaţia lui Tudorel Toader, nici Gâdea n-ar fi votat revocarea lui Kovesi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vorbe contra documente, inepţii contra argumente, aberaţii contra logicii etc. În aceste coordonate s-a derulat disputa dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, din şedinţa de marţi, 27 februarie, de la CSM.

Membrii Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îşi ascundeau cu greu jena faţă de argumentele penibile aduse în dezbaterea privind solicitarea de revocare a procurorului-şef al DNA din partea unui ministru, profesor universitar şi fost membru al Curţii Constituţionale, ca să enumerăm pe scurt câteva date din activitatea profesională a lui Tudorel Toader. Nici măcar Mihai Gâdea nu ar fi dat aviz favorabil solicitării de revocare a lui Kovesi în urma expunerii acestuia. Glumesc, bineînţeles! Rezultatul votului este şi el suficient de grăitor: şase voturi pentru respingerea solicitării de revocare şi unul pentru, evident cel al lui Tudorel Toader.

Trecând peste justeţea votului din CSM, din nefericire, în şedinţa de ieri a Secţiei pentru Procurori am asistat la un moment trist pentru România. Este momentul în care importanta funcţie de ministru al Justiţiei a fost terfelită într-un mod jalnic, cu consecinţe greu de cuantificat. Toader a reuşi performanţa să fie ca prestaţie în acest mandat cu mult sub Rodica Stănoiu. Fostul membru al CCR s-a discreditat profesional în faţa tuturor celor care lucrează în sistemul juridic.

Indiferent ce va face Tudorel Toader după eşecul lamentabil în susţinerea juridică a deciziei privind solicitarea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, el va fi pensionat de facto din justiţia românească.

Mă întreb dacă cineva îl mai poate lua în serios în materie de drept pe profesorul universitar Tudorel Toader? Ce greutate mai poate avea cuvântul acestuia în dezbaterile privind procesul legislativ din România? Ce greutate va avea cuvântul lui în discuţiile cu omologii din UE? Ce greutate va mai avea cuvântul lui în faţa studenţilor care vor să devină avocaţi sau magistraţi?

Prestaţia jenantă a lui Toader ar trebui să implice o demisie de onoare. Dar mai există onoare acolo unde raţiunea a fost înlocuită cu vidul, cu neantul? Indiferent ce va face Tudorel Toader după eşecul lamentabil în susţinerea juridică a deciziei privind solicitarea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, el va fi pensionat de facto din justiţia românească.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite