Judecătoarea Camelia Bogdan, suspendată din nou de către Consiliul Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Camelia Bogdan, cunoscută pentru decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a fost, astăzi, din nou suspendată din funcţie de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Prin hotărârea de astăzi, Secţia pentru judecători a CSM a respins recursul făcut de judecătoarea Camelia Bogdan la decizia de suspendare din magistratură a CSM din data de 2 aprilie. În recursul înaintat, Camelia Bogdan a susţinut că decizia de excludere a fost ilegală şi că dreptul al apărare nu i-a fost respectat.

Decizia CSM poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.

Camelia Bogdan declara, după decizia de suspendare, că nu are nicio emoţie şi că, în cazul unei decizii de suspendare, va ataca decizia la Curtea Supremă şi chiar la CEDO.

”Am judecat un rechizitoriu aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Este vorba despre falimentul firmei Ultra Pro Computers. Colegiul de Conducere mi-a repartizat acest dosar prin hotărâre şi se punea problema dacă se prezintă martorii, dacă trebuie să-i audiez sau să-i trimit acasă. Nu există niciun temei legal ca să-i trimit acasă odată prezenţi în faţa instanţei. Eu i-am audiat, am aplicat principiile continuităţii şi nemijlocirii astfel cum au fost transpuse în jurisprudenţa CEDO, care obligă ca judecătorul care audiază nemijlocit probele să dispună soluţia, şi am fost exclusă din magistratură. Practica la noi este ca aceste dosare să se amâne. Practica CEDO este ca aceste dosare să nu se tergiverseze, iar soluţia să fie pronunţată de un judecător care a administrat probele. De aceea eu nu am nicio emoţie. Mă duc la Înalta Curte şi, dacă în cel mai rău caz se va aplica o sancţiune, defilez la CEDO", declara judecătoarea Camelia Bogdan după decizia de suspendare de la începutul lunii aprilie.

Camelia Bogdan a mai fost exclusă din magistratură pe 8 febriarie 2017 de Sectia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia a fost întoarsă de Completul de 5 judecători de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a decis ca judecătoarea să fie mutată disciplinar la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru o perioada de şase luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite