Inspecţia Judiciară face verificări după ce milionarul Ilie Carabulea a fost eliberat dintr-o greşeală a judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul eliberării din arest preventiv a omului de afaceri Ilie Carabulea. Motivul: milionarul a fost eliberat din cauza unei greşeli. Mai exact, omul de afaceri, dar şi alţi inculpaţi arestaţi luna trecută, au fost eliberaţi pentru că instanţa sibiană nu a menţionat în acte perioada pentru care s-a dispus arestarea.

Potrivit unor oficiali din cadrul inspecţiei Judiciare, cazul este în etapa verificărilor prealabile. Conform sursei citate, este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor legale, "de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor".

Eroarea

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că în dispozitivul încheierii Tribunalului Sibiu nu s-a menţionat perioada pentru care s-a dispus această măsură preventivă, precum şi data până la care arestarea preventivă a fost dispusă. 

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia nu au analizat nici contestaţiile inculpaţiilor în acest dosar. Aceştia au analizat doar contestaţiile formulate de avocatul omului de afaceri şi de avocatul fiului său, Oprea Carabulea. Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său Oprea şi alţi trei inculpaţi arestaţi în dosarul Carpatica Asig au fost puşi în libertate pe 11 martie.

"Analizând încheierea penală atacată se constată că în dispozitivul acesteia nu s-a menţionat în ce-i priveşte pe inculpaţii contestatori (...) şi faţă de care s-a dispus arestarea preventivă perioada pentru care s-a dispus această măsură preventivă, precum şi data până la care arestarea preventivă a fost dispusă", se menţionează în extrasul încheierii penale a Curţii de Apel Alba Iulia.

Omul de afaceri sibian este acuzat de evaziune fiscală, spalare de bani, constituirea unui grup infracţional organizat, prejudiciul fiind de aproximativ 70 de milioane de lei.

    

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite