Revolta din Ditrău. Primarul încearcă să îi „împace“ pe localnici cu gândul că vor avea brutari din Sri Lanka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adunarea populară din Ditrău
Adunarea populară din Ditrău

Un număr de 300 de persoane din comuna Ditrău, judeţul Harghita, au participat sâmbătă la o şedinţă mediată de primarul Puskás Elemér, pe fondul conflictului local izbucnit după ce patronul unei brutării a angajat doi muncitori din Sri Lanka.

O parte din locuitorii comunei Ditrău sunt nemulţumiţi de faptul că cei doi cetăţeni din Sri Lanka au fost angajaţi la brutărie şi se tem ca nu cumva în urma celor doi că nu vină „un val de migranţi”, transmite Digi24.

„Ne-am adunat astăzi aici ca să limpezim apele. Şi să vedem care e problema cu care ne confruntăm şi să aveţi cuvântul. (…) Două teme avem: conflictul dintre conducerea brutăriei şi comunitate şi desigur, a doua temă problema muncitorilor străini”, a spus primarul din Ditrău, Puskás Elemér, în deschiderea şedinţei.

Edilul a spus că în presă au apărut articole critice la adresa localităţii şi a atitudinii sătenilor faţă de cei doi brutari din Sri Lanka şi i-au dat lacrimile, întrerupându-şi discursul.

La întâlnire au fost invitaţi şi patronii brutării. Aceştia nu sunt prezenţi, dar la final a fost citită o scrisoare din partea acestora.

Localnicii îi vor departe de la ei din sat pe doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi brutari la o firmă locală.

Preotul parohiei din comuna Ditrău, care nu a fost de acord cu cei doi străini, s-a implicat într-un conflict care îi depăşeşte competenţele. 

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, porunca cea mare a lui Iisus este iubirea, iar creştinii trebuie să îi accepte şi pe cei de altă religie.

Conflictul a început după ce aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic, Bíró Károly, s-au adunat, miercuri, în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii susţineau că ă le e teamă ca la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Proprietarii de locuinţe unde au fost cazaţi cei doi muncitori au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite