Harghita: Percheziţii la Primăria Gheorgheni şi la mai multe firme într-un dosar de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descins la Primăria Gheorgheni, dar şi la sediile mai multor firme FOTO Adevărul
Poliţiştii au descins la Primăria Gheorgheni, dar şi la sediile mai multor firme FOTO Adevărul

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, luni, cinci percheziţii în judeţul Harghita, la Primăria Gheorgheni, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie şi fals.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată luni, într-un comunicat de presă, că procurorii DNA Târgu Mureş fac cinci percheziţii în judeţul Harghita, din care una este la sediul unei instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Primăria Gheorgheni.

“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals”, a precizat DNA.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Primar Gheorgheni: Procurorii m-au întrebat de firma Monturist, unde primăria este acţionar cu 48%

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, a declarat că şi locuinţa sa este vizată de percheziţiile DNA şi că procurorii l-au întrebat despre societatea Monturist, unde primăria este acţionar cu 48%, el precizând că nu are nicio implicare la această firmă şi că este vorba de un denunţ care trebuie verificat.

Primarul Mezei Janos (PCM) a spus că procurorii anticorupţie i-au fost cerute ”toate actele în legătură cu Monturist”.

”M-au întrebat în legătură cu Monturist - este firma noastră, a primăriei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu ştim ce vor deocamdată, mi-au zis să dau toate actele în legătură cu Monturist. Eu sunt acasă şi sunt (n.r. - procurorii DNA) la mine, şi la primărie, şi nu ştiu pe unde mai sunt, şi ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunţ, se pare fals, pe care domnii trebuie să-l vadă şi să-l controleze”, a spus primarul.

El a precizat că nu nu este implicat deloc în firma respectivă. ”Este o procedură, este un denunţ care trebuie să fie verificat şi dânşii procedează corect, aşa cum scrie legea, dar n-avem nicio problemă, trebuie totul clarificat”, a adăugat primarul din Gheorgheni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite