Haine de iarnă, la preţ de chilipir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea magazinelor au deja în vitrine afişe cu
promoţii FOTO Marian Iliescu
Majoritatea magazinelor au deja în vitrine afişe cu promoţii FOTO Marian Iliescu

Mâine încep reducerile de sezon oficiale, iar comercianţii se îngrămădesc să-şi ademenească clienţii cu numeroase promoţii.

Magazinele de îmbrăcăminte şi de încălţăminte din Capitală aveau, ieri, vitrinele pline de afişe galbene şi roşii, care anunţau reduceri consistente, chiar şi de 50%, asta chiar înainte de soldarea de sezon oficială, care va începe mâine, 15 ianuarie, şi se va încheia la începutul lunii martie. Dacă unele magazine aveau promoţii numai la colecţii de vară sau reducerile erau foarte mici, altele aveau pe rafturi adevărate chilipiruri călduroase. 

Cele mai bune oferte le-am găsit la magazinul New Yorker, unde erau reduse consistent îmbrăcămintea şi încălţămintea de sezon. Aici puteai găsi pulovere chiar la 20 de lei, reduse de la 75 de lei, sacouri de 90 de lei, în loc de 180, fuste şi rochii cu preţuri între 20 şi 30 de lei, reduse de la 70 de lei, geci groase de 90 de lei, în loc de 260 de lei sau jeanşi care ajung la 45 de lei în loc de 90. Totodată, doamnele puteau alege dintre mai multe modele de cizme ale căror preţuri fuseseră reduse de la 190 de lei la 130 de lei. 

Pe de altă parte, la celebrul H&M, am găsit la promoţie numai haine de vară sau de sezon intermediar. Într-adevăr, reducerile sunt mari, însă la articole precum maiouri, tricouri, cămăşi, pantaloni scurţi, fuste şi sacouri. La Bershka, lucrurile stăteau altfel. Soldarea se aplica şi hainelor de iarnă din colecţii mai vechi, însă reducerile nu te ajutau să economiseşti foarte mult. De aici îţi puteai cumpăra jeanşi cu 80 de lei, în loc de 100, pulover redus de la 190 de lei la 150 de lei, sacou de 70 de lei, în loc de 90 de lei sau jachetă redusă de la 290 de lei la 190 de lei. La cizme, articole cu preţuri ceva mai piperate, se aplica altă strategie: o pereche numărul 40 era redusă de la 400 de lei la 260 de lei, în timp ce măsura 38 a aceluiaşi model costa 300 de lei.

Soldările, valabile numai la colecţiile vechi

La Stradivarius, soldările erau puţin mai serioase, deşi acestea erau valabile pentru colecţiile de primăvară sau pentru modele care nu s-au vândut foarte bine. O jachetă din piele ecologică costa 150 de lei, în loc de 230 de lei, o pereche de jeanşi ajungea la 90 de lei de la 150, iar un sacou era redus de la 150 de lei la 100 de lei. Pentru hainele ceva mai groase, modele vechi însă, reducerile erau, de asemenea, semnificative. Un palton ajungea la 220 de lei de la 360, un pulover costa 90 de lei, redus de la 150, iar un fular putea fi achiziţionat cu 40 de lei, în loc de 45 de lei.

Din moment ce soldările oficiale încep abia mâine, vânzătorii se aşteaptă ca în acest weekend să fie cea mai mare aglomeraţie în magazinele vestimentare. „Cei mai mulţi oameni vin sâmbăta şi duminica, normal, atunci au liber. Cel mai puţin aglomerat este de dimineaţă sau în jurul prânzului, în cursul săptămânii; atunci este cel mai bine să vii la cumpărături când sunt reduceri“, spune o vânzătoare.

Aceasta a mai adăugat că măsurile intermediare se vând cel mai repede, aşa că este bine să vizitaţi magazinele din timp dacă vreţi să găsiţi ceva potrivit de
îmbrăcat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite