Grupare infracţională, specializată în înşelăciuni prin telefon, prinsă în flagrant de poliţişti.Victimele escrocilor  erau persoane în vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii unei grupări infracţionale, prinşi în flagrant de poliţişti       FOTO Adevărul
Membrii unei grupări infracţionale, prinşi în flagrant de poliţişti       FOTO Adevărul

Poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant trei membrii ai unei grupări specializată în comiterea de infracţiuni de înşelăciune.Mai exact, infractorii contactau pe telefonul fix  persoane în vârstă şi, sub pretextul, că fiul lor a accidentat grav cu un autoturism o fetiţă, solicitau diverse sume de bani pentru efectuarea unei înţelegeri amiabile.

„După ce perfectau o înţelegere prin telefonul fix, la adresa părţilor vătămate se deplasa o persoană care, prin atribuirea de calităţi mincinoase de asistentă a unui avocat care se ocupă de cazul respectiv, primea de la acestea suma de bani cerută“, explică anchetatorii modul de acţiune al  infractorilor.

Ce tactică aveau infractorii?

Un astfel de caz a fost identificat pe 24 aprilie, când  poliţiştii bucureşteni, specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Sectoarelor 1 şi 2 Poliţie, au observat în trafic un autoturism în care se aflau doi dintre suspecţi - un bărbat şi o femeie- care s-au deplasat până în faţa unui bloc din sectorul 6.

Prinşi în flagrant de poliţişti

Femeia a coborât din autoturism şi a intrat într-un bloc, iar după câteva minute a revenit la autoturism, continuând să meargă până la o adresă situată în sectorul 2.

Acolo  s-au întâlnit cu o persoană în vârstă care îi aştepta în faţa casei.

„În momentul în care persoana în vârstă i-a înmânat femeii suspecte un plic, poliţiştii au trecut la imobilizarea acesteia, cât şi a bărbatului aflat în autoturism“, se precizează în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Asupra femeii prinsă în flagrant, poliţiştii au găsit plicul înmânat de partea vătămată, ce conţinea suma de 2.500 de euro, în timp ce în autoturism a fost găsită ascunsă suma de aproximativ 8.000 de lei,

Având informaţia că un alt membru al grupării urmează să ridice de la un oficiu poştal  o sumă de bani provenită din comiterea unei alte infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii au procedat şi la supravegherea zonei respective.

Banii în schimbul „înţelegerii amiabile“

„Cu acestă ocazie, în jurul orei 16.00, poliţiştii l-au observat pe suspect, care era însoţit de alte două persoane, cum a intrat în oficiul poştal şi a ridicat suma de 7.000 de lei“, mai precizează anchetatorii.
 

Judiciariştii bucureşteni i-au imobilizat pe cei trei la ieşirea din oficiul poştal, după care i-au condus la sediul de poliţie în vederea efectuării cercetărilor.

Nu picaţi în plasa infractorilor!

Mare atenţie! - În cazul în care primiţi apeluri de la persoane care pretind că sunt prieteni ale unor rude sau conoştinţe şi vă informează că aceştia ar fi implicaţi într-un eveniment rutier,poliţiştii vă recomandă:

- Verificaţi autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoştinţe) ce îţi pot oferi informaţii suplimentare;

- Nu depuneţi bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute;

- Dacă aţi fost victima unei înşelăciuni, apelaţi imediat 112;

- Sunaţi imediat la Poliţie şi dacă aţi fost abordat în acest fel, chiar dacă nu aţi trimis banii;

- Spuneţi prietenilor şi cunoştinţelor despre acest mod de operare şi sfătuiţi-i să fie precauţi.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite