Gheorghe Ştefan, audiat la DNA în dosarul privind atribuirea unui contract al Poştei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Şefan este inculpat într-un nou dosar FOTO Mediafax
Gheorghe Şefan este inculpat într-un nou dosar FOTO Mediafax

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost audiat la DNA, marţi, în dosarul privind atribuirea unui contract al Poştei Române, în care este acuzat de spălare de bani şi trafic de influenţă.

Gheorghe Ştefan a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) însoţit de avocat şi, la intrare, nu a făcut nicio declaraţie. El a fost audiat în dosarul privind atribuirea unui contract al Poştei Române, care a vizat servicii de încasare electronică a facturilor, informează Mediafax.

La 14 mai, procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Gheorghe Ştefan, la data faptelor primarul municipiului Piatra Neamţ, pentru trafic de influenţă, spălare a banilor (opt acte materiale) şi instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În acelaşi dosar au fost puşi sub învinuire Florin Aurelian Ciobotaru, la data faptelor director general adjunct, coordonator al Direcţiei comerciale din Compania Naţională Poşta Română - pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, omul de afaceri Marian Constantinnof, care controla printr-un interpus Posh Telecom Solutions SRL, şi Cosmin Dragoş Mihăilescu - ambii pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor, în 2009, Gheorghe Ştefan şi-a impus un apropiat, pe Florin Aurelian Ciobotaru, în funcţia de director general adjunct, având în coordonare Direcţia comercială a CN Poşta Română.

"Ulterior, Gheorghe Ştefan şi Ciobotaru Florin Aurelian au convenit cu inculpatul Marian Constantinof ca o societate comercială nou înfiinţată, controlată de acesta din urmă, să înlocuiască SC Smart Telecom Solutions SRL în relaţia contractuală cu CN Poşta Română SA, privind prestarea, în unităţile poştale ale companiei, de servicii de încasare electronică a facturilor prin folosirea unor terminale POS", au scris procurorii în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

În schimbul intervenţiei sale, pentru a-l determina pe Ciobotaru să înceteze contractele Poştei cu SC Smart Telecom Solution SRL şi să le atribuie SC Posh Telecom Solutions SRL, Gheorghe Ştefan i-ar fi cerut omului de afaceri să-i dea jumătate din profitul pe care l-ar fi obţinut firma, în executarea contractelor încredinţate.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite