FOTO ISU Bucureşti - Ilfov are şase noi motociclete SMURD care vor asigura acordarea primului ajutor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ISU Bucureşti - Ilfov are şase noi motociclete pentru intervenţie urbană FOTO ISU Bucureşti - Ilfov
ISU Bucureşti - Ilfov are şase noi motociclete pentru intervenţie urbană FOTO ISU Bucureşti - Ilfov

Şase motociclete pentru intervenţie urbană SMURD vor fi folosite, începând de la 1 martie, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov. Acestea vor fi folosite doar în Bucureşti şi vor fi amplasate în puncte temporare de dislocare, în zone în care traficul este intens sau în zone cu acces limitat.

„Având în vedere că prioritatea noastră este reprezentată de creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, începând cu data de 01.03.2016, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Dealul Spirii» Bucureşti-Ilfov sunt operaţionalizate alte patru motociclete de intervenţie urbană SMURD. Proiectul reprezintă concretizarea unei iniţiative mai vechi, la nivelul capitalei fiind operaţionale două motociclete SMURD începând cu anul 2011”, potrivit unui anunţ al ISU Bucureşti-Ilfov.

Motocicletele vor fi utilizate ca primă intervenţie medicală în Capitală şi se vor amplasa în puncte temporare de dislocare, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat: zona Magazin Unirea, zona Cora Lujerului, zona Piaţa Victoriei, zona Pasaj Băneasa, zona Magazin Obor, zona Dristor. 

Acest fapt va conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor, până în momentul în care, în sprijin, ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport, conform documentului citat.

„Motocicletele vor fi alocate pentru evenimentele produse în locuri publice (pe stradă, în pieţe publice, staţii RATB, etc; exemple: accidente rutiere, persoane căzute pe stradă, alte tipuri de evenimente produse în afara clădirilor) la care sunt solicitate resurse medicale de prim ajutor calificat. Acestea vor interveni pe principiul «binomului» – astfel vor fi alertate şi se vor deplasa la intervenţie două motociclete de intervenţie urbană SMURD, cele mai apropiate de locul evenimentului”, se mai arată comunicatul ISU.

Concret, imediat după alertarea echipajelor moto SMURD, se vor aloca, în sprijin, un echipaj de prim ajutor cu capacitate de transport sau alte tipuri de echipaje, în funcţie de necesităţile de la locul intervenţiei.

Motocicletele, care sunt dotate cu echipamente pentru acordarea primului ajutor calificat, au intrat în dotarea ISU Bucureşti-Ilfov în octombrie 2015, în cadrul unui proiect dezvoltat de Fundaţia „Pentru SMURD” şi LIDL România. Acestea nu au putut fi folosite până în prezent din cauza vremii.

De asemenea, au fost achiziţionate şi 23 echipamente speciale de protecţie pentru personalul care va utiliza motocicletele în acţiuni de intervenţie.

Prima intervenţie a motocicletelor

De altfel, două motociclete au participat marţi la prima intervenţie. Acestea au intervenit pe Şoseaua Nicolae Titulesc unde o persoană a căzut pe stradă. După doare câteva minute de la momentul în care au ajuns motociclete, la locul respectiv a ajuns şi o ambulanţă. 

După ce şi-a revenit, persoana a fost transportată la Spitalul Floreasca pentru a fi supusă mai multor analize,

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite