Fostul procuror acuzat că a jucat banii de flagrant la poker, condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul procuror ar fi jucat banii instituţiei la poker
Fostul procuror ar fi jucat banii instituţiei la poker

Fostul procuror George Mărgărit, acuzat că a jucat banii destinaţi unui flagrant la poker, a fost condamant definitiv, joi, de magistraţii Curţii Supreme la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

De asemenea, instanţa a dispus ca magistratul să restituie sumele de bani pe care şi le-a însuşit în urma acţiunilor efectuate în calitate de procuror, în mai multe dosare penale.

Acuzat de abuz în serviciu şi delapidare

Procurorul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe 23 decembrie 2013, fiind acuzat de abuz în serviciu şi delapidare.

Concret, în rechizitoriul trimis instanţei de procurori să arată că, în perioada 2012 – 2013, George Mărgărit, procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Buzău, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu referitoare la activitatea de urmărire penală desfăşurată în şase dosare penale, în care trebuiau confiscate, prin instituirea sechestrului, sumele de bani şi bunurile ridicate cu ocazia percheziţiilor, în sumă totală de 420.313 lei, 7.140 euro, 121 USD şi 30 lire sterline. În unele cazuri, deşi a luat asemenea măsuri, nu a consemnat sumele şi bunurile în discuţie la bancă, pe numele învinuiţilor, la dispoziţia parchetului, se arată într-un comunicat al DNA.

Mai mult, fostul procuror nu a restituit sumele de bani  sau a bunurilor ridicate la percheziţiile efectuate, care nu aveau legătură cu acele cauze, în cadrul cărora au fost  efectuate aceste descinderi, sumele de bani fiind cheltuite de Mărgărit în interes personal.

De asemenea, în cursul lunii octombrie, fostul anchetator a luat suma de 13.500 euro, din totalul sumei de 40.000 euro, bani pentru realizarea unui flagrant, pe care acesta a solicitat-o şi a primit-o de la conducerea DIICOT Structura Centrală, în vederea realizării unei acţiuni de prindere în flagrant a unor persoane suspectate că ar comite infracţiuni de trafic de droguri de risc. Această sumă a fost recuperată ulterior.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă: 

Preşedintele Băsescu a acceptat demisia procurorului acuzat că a jucat la poker banii de flagrant

În timp ce judecătorii Curţii Supreme judecă recursul făcut de procurori împotriva deciziei prin care magistratul George Mărgărit - acuzat că a jucat banii destinaţi unui flagrant la poker - este cercetat în libertate, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind eliberarea din funcţie a acestuia.

Procurorul cartofor, George Mărgărit, eliberat de Curtea de Apel pentru a se trata de "boala" jocurilor de noroc

Fostul procuror DIICOT George Mărgărit a fost lăsat în libertate de Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că "dependenţa de jocuri duce la pierderea logicii" şi că "o persoană care perseverează timp de cinci-şase ani în jocuri de noroc trebuie mai degrabă ajutată". Mărgărit le-a spus, marţi, judecătorilor că studiile de specialitate arată că jocurile de noroc nu sunt un viciu, ci o “boală” şi le-a dovedit că se tratează.

DNA l-a reţinut pe procurorul ”păcănele”, George Mărgărit, la solicitarea CSM

Un procuror din Buzău este anchetat după ce a pierdut banii de flagrant de la DIICOT, la poker

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, joi, arestarea procurorului George Mărgărit acuzat că a pierdut la poker bani din fondul DIICOT. Din primele informaţii, procurorul a fost deja ridicat de oamenii legii şi a fost dus în faţa procurorilor de la DNA pentru declaraţii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite