Fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, achitat în dosarul privind acordarea ilegală a unei autorizaţii pentru o terasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Chiliman este foarte aproape să scape de unul dintre dosarele penale în care este inculpat. Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, achitarea lui Chiliman, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu privind acordarea ilegală a unei autorizaţii pentru o terasă. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori la Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a dispus achitarea şi pentru faptele de abuz în serviciu de care sunt acuzaţi Petrică Marius Ionescu, fost director executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din Primăria Sectorului 1 şi Georgiana Constantina Derdene, fost şef în cadrul Serviciului Utilităţi Publice, potrivit News.ro.

Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 în octombrier 2015, Andrei Chiliman, Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Andrei Chiliman, Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene, ar fi emis ilegal o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă, fără a avea acordul vecinilor afectaţi de construcţie. Mai mult, exista şi o hotărâre nefavorabilă a Consiliului Local în cazul acestei terase.

Într-un alt dosar, fostul primar Andrei Chiliman a fost acuzat de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat, alături de Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, de Ioana Costescu, fosta consilieră a lui Chiliman şi de fostul consilier local Ion Brad.

Procurorii DNA au mai deschis un dosar pe numele lui Andrei Chiliman, în decembrie 2015, în care fostul primar al Sectorului 1 a fost acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la distrugere.

Procurorii l-au acuzat pe Andrei Chiliman că atunci când a fost primar al Sectorului 1 a ajutat o persoană să distrugă, în perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, anexe ale Palatului Ştirbei, construcţii monument istoric situate pe Calea Victoriei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite