Fostul judecător la Curtea Europeana a Drepturilor Omului Corneliu Bîrsan şi soţia acestuia au pierdut un proces la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Bîrsan, fost judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi soţia sa, Gabriela Bîrsan, suspendată din funcţia de judecător al Curţii Supreme, au pierdut la CEDO procesul în care au reclamat că au fost anchetaţi în mod abuziv de DNA în 2011.

Mai exact, CEDO le-a respins toate cele şapte capete de acuzare în care reclamau pretinse încălcări ale drepturilor omului, arată hotnews.ro

Printre altele, aceştia s-au plâns de faptul că au fost anchetaţi în mod abuziv de Direcţia Naţională Anticorupţie în 2011, pretinzând că prin percheziţiile efectuate la acea vreme le-ar fi încălcat imunitatea diplomatică de care s-ar fi bucurat.

Mai mult, cei doi soţi au acuzat autorităţile din România că le-au interceptat ilegal telefoanele şi că n-au avut parte de un proces echitabil.

Gabriela Bîrsan, judecător la Curtea Supremă, a fost trimisă în judecată în iulie 2014. Ea este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, trafic de influenţă şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar s-a dispus trimiterea în judecată şi a Corinei Corbu, magistrat la Înalta Curte, acuzată de complicitate la infracţiunea de favorizare a făptuitorului, şi Florian Ionescu, angajat ca şofer tot la instanţa supremă, care ar fi făcut mărturii mincinoase.

Pe aceeaşi temă:

Judecătoarele de la Curtea Supremă Gabriela Bîrsan şi Corina Corbu au fost suspendate din funcţie

Tabloul judecătorilor corupţi din Bucureşti: află pentru câţi bani se vând magistraţii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite