Fiscul vinde două terenuri din Snagov, deţinute de Nicolae Berendea, beneficiar al retrocedărilor ilegale instrumentate de Poteraş, fostul primar al Sectorului 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul scoate la licitaţie două terenuri din Snagov, deţinute de Nicolae Ion Berendea, unul dintre beneficiarii retrocedărilor ilegale făcute sub semnătura lui Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6 din Bucureşti, condamnat în luna mai a anului trecut la opt ani de închisoare.

Astfel, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează miercuri, 20 iulie, licitaţie pentru vânzarea a două terenuri din satul Ciofliceni, comuna Snagov, aflate în proprietatea lui Nicolae Ion Berendea, potrivit unui anunţ publicat pe portalul instituţiei. Pentru unul dintre terenuri, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, preţul de pornire în licitaţie (egal cu cel de evaluare) este de 244.370 de lei (54.300 de euro), iar pentru celălalt, cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi – de 212.680 de lei (47.260 de euro).  În anunţul ANAF se arată că persoana fizică – Nicolae Ion Berendea – nu este plătitoare de TVA. 

Licitaţia se organizează sub decizia Serviciului Executări Silite Cazuri Speciale. Numele lui Nicolae Berendea apare în dosarul fostului primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, aceasta fiind unul dintre beneficiarii retrocedărilor ilegale care s-au realizat sub semnătura edilului. 

În luna mai a anului trecut, fostul edil al Sectorului 6 Cristian Poteraş a fost condamnat la opt ani de închisoare, în dosarul de abuz în serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti, după ce Judecătoria Sectorului 6 l-a achitat. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi şase funcţionari publici. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis atunci şi desfiinţarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, emise de fostul edil. Aceeaşi instanţă a dispus şi confiscarea mai multor sume de bani. De la Nicolae Berendea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 810.000 de euro, ceea ce reprezintă preţul obţinut din vânzarea unui teren de 1.054,7 metri pătraţi din Bucureşti, Sector 6, de pe Strada  Lt. Av. Gheorghe Caranda, numărul 42. Mai exact, potrivit procurorilor, Berendea cumpăra drepturi litigioase de la diverse persoane, obţinea retrocedarea sub semnătura primarului Poteraş, apoi le vindea terenurile. 

Tot atunci, instanţa a decis punerea sechestrului, în vederea confiscării speciale, asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Nicolae Berendea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite