Femeia care l-a trimis la culcare pe domnu’ Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Georgescu, preşedintele CNA FOTO Mediafax
Laura Georgescu, preşedintele CNA FOTO Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa postului de televiziune OTV la iniţiativa Laurei Georgescu, proaspăt numită în fruntea CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a ridicat, marţi, licenţa de emisie pentru postul de televiziune OTV, patronat de Dan Diaconescu. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, noul preşedinte al CNA, propunere aprobată cu unanimitate de voturi.

Cine e şefa CNA

Laura Corina Georgescu (46 de ani) a fost numită membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului pe 20 decembrie 2012, iar în urma alegerilor din Consiliu a devenit preşedinta CNA. Anterior, Laura Georgescu a lucrat la Guvernul României, unde a ocupat funcţia de consilier relaţii mass-media, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, dar şi cea de consilier la Corpul de Control al Primului Ministru. În mass-media, Laura Georgescu şi-a desfăşurat activitatea la TVR, dar şi la ProTV. Preşedinta CNA a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Colecţie de amenzi

Decizia de retragere a licenţei a fost luată după ce firma Ocram Televiziune SRL, care administrează postul de televiziune, nu a făcut dovada plăţii mai multor amenzi pe care CNA le-a aplicat între anii 2009 – 2012, însumând 1,7 milioane de lei. Decizia membrilor CNA este conformă cu Legea audiovizualului, care stipulează că licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu dacă titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia“.

În primăvara anului trecut, CNA a hotărât de trei ori succesiv să înjumătăţească perioada de licenţiere a OTV. Ulterior, deciziile luate de CNA au fost contestate în instanţă de societatea care deţine licenţa postului TV.

DECIZIA SE EXECUTĂ, NU SE DISCUTĂ

Oprirea emisiei va intra în vigoare în momentul în care decizia va fi înmânată reprezentantului postului de televiziune. „În secunda în care decizia pleacă şi este înmânată reprezentantului postului sunt obligaţi să o pună în executare“, a spus Laura Georgescu, preşedintele CNA. Dacă reprezentanţii televiziunii nu se conformează, este sesizată Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, care poate interveni tehnic pentru oprirea emisiei. Contestarea deciziei în instanţă nu atrage automat suspendarea deciziei de întrerupere a emisiei, dar judecătorul poate dispune asta la cererea reprezentanţilor televiziunii, ne-a declarat Ioan Onisei, fost membru CNA până la sfârşitul anului trecut.

O BIZARERIE

Laura Georgescu a mai spus că OTV a făcut „un abuz unic“ în istoria CNA, respectiv a solicitat instanţei, şi a şi primit, atribuirea calităţii de „consumator captiv în raport cu CNA”.

„OTV a solicitat, în iunie 2012, la Tribunalul Bucureşti, secţia civilă, atribuirea calităţii de consumator captiv în raport de CNA. CNA nu este  într-o relaţie contractuală cu SC Ocram Televiziune SRL şi nu are calitatea de furnizor de servicii alături de gaze, apă, canalizare, telefonie“, a explicat Laura Georgescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite