Fals inspector şcolar reţinut după ce şi-a oferit „ajutorul“ în schimbul banilor. Complicelele acestuia, membru al unei asociaţii de revoluţionari din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fals inspector şcolar reţinut după ce a luat bani ca să ajute două eleve să promoveze bacalaureatul  FOTO Adevărul
Fals inspector şcolar reţinut după ce a luat bani ca să ajute două eleve să promoveze bacalaureatul  FOTO Adevărul

Un bărbat din Dâmboviţa care s-a dat drept inspector şcolar şi, împreună cu un membru al unei asociaţii de revoluţionari, ar fi înşelat două persoane, de la care a cerut bani pentru ca două tinere să promoveze bacalaureatul, a fost reţinut pentru trafic de influenţă.

Falsul inspector şcolar a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului Tribunalului Dâmboviţa, care au cerut miercuri instanţei arestarea lui preventivă, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, citat de Mediafax.

Suspecţii se lăudau că pot interveni pentru promovarea probei de bacalaureat

Ancheta în acest caz a început după ce mai multe persoane au reclamat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa că doi bărbaţi au cerut şi primit bani, promiţând că vor interveni pentru promovarea probei de bacalaureat sau pentru angajarea acestora.

După înregistrarea plângerilor, anchetatorii au stabilit că cei doi suspecţi sunt Marian Banu, membru al unei asociaţii de revoluţionari din Târgovişte, şi Dorel Nedelea, un fost şofer la Primăria Răzvad, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Sursele citate au precizat că două femei au arătat, în plângerile formulate, că au fost înşelate de Banu şi Nedelea, care le-au promis că, în schimbul unor sume de bani, le vor ajuta pe fiica şi, respectiv, nepoata acestora să promoveze examenul de bacalaureat susţinut în iulie.

Victimele erau racolate de către Banu

Victimele erau racolate de Marian Banu, care îl prezenta apoi pe Nedelea ca fiind inspector şcolar. Prin această metodă, în cursul lunii iunie, Banu şi Nedelea ar fi cerut unei femei 800 de euro, pentru ca fiica ei să promoveze probele scrise de matematică şi limba română ale examenului de bacalaureat din iulie.

Tot în iunie, Dorel Nedelea a cerut unei femei 2.400 de lei, bani ce trebuiau achitaţi în trei tranşe, pentru ca nepoata acesteia să promoveze probele scrise ale examenului de bacalaureat susţinut în iulie.

Cum procedau escrocii

La întâlnirile cu femeia de la care au cerut bani, Nedelea l-a prezentat pe Marian Banu ca fiind funcţionar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi a promis că acesta va interveni pentru ca nepoata ei să promoveze bacalaureatul, cerându-i în acest sens şi o serie de documente.

Marian Banu a fost arestat în iulie, iar în urma denunţurilor şi a cercetărilor, anchetatorii au stabilit că şi Dorel Nedelea este suspectat de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Dorel Nedelea a fost dus, marţi, la audieri la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, fiind reţinut de procurori.

Marian Banu, aflat deja în arest preventiv, este acuzat şi de alte înşelăciuni, după ce a promis mai multor persoane că le poate angaja la instituţii publice din judeţul Dâmboviţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite