Două tone de carne, confiscate de poliţişti. Controale de amploare ale inspectorilor sanitar veterinari în târguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2 tone de carne au fost ridicate de poliţişti
2 tone de carne au fost ridicate de poliţişti

Peste două tone de carne au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării în săptămâna 11-17 decembrie, după ce au fost făcute controale la nivel naţional. Totodată, 13.000 de pomi de Crăciun au fost ridicaţi de forţele de ordine.

Poliţiştii au acţionat pe linie de ordine publică, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale, verificarea modului de respectare a legislaţiei privind sacrificarea şi comercializarea animalelor, precum şi a celei referitoare la transportul de animale şi produse de origine animală, arată un comunicat de presă.

Mai exact, între 11 şi 17 decembrie, 1.769 de acţiuni şi controale, fiind verificate 1.494 de autovehicule ce transportau animale şi produse animale. În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 85 de infracţiuni.

De asemenea, au fost aplicate 5.522 de sancţiuni contravenţionale. În plus, au fost ridicate, în vederea confiscării, 2.194 de kilograme de carne şi produse din carne, în valoare de peste 97.500 de lei.

Poliţiştii au acţionat şi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun şi alţi arbori, verificarea legalităţii transporturilor materialelor lemnoase şi verificarea legalităţii comercializării pomilor de Crăciun în pieţe, târguri şi oboare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite