Dosarul „Gala Bute“. Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, cercetat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, va fi cercetat în arest la domiciliu
Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, va fi cercetat în arest la domiciliu

Cornel Răsmeriţă, primarul municipiului hunedorean Lupeni, va fi cercetat în arest la domiciliu în dosarul „Gala Bute”, potrivit unei decizii de vineri a Curţii Supreme. Sentinţa este definitivă.

Pe de altă parte, Curtea Supremă a dispus menţinerea în arest preventiv, în acelaşi dosar, a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi în arest la domiciliu a fostului consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi a fostului secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia.

Decizia de vineri este definitivă.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost arestată preventiv în 25 februarie.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul "Microsoft", cât şi în dosarul "Gala Bute". În 23 februarie, Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul "Gala Bute".

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească ţara şi să se prezinte la Poliţia Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obţinute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute". 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „Gala Bute”. Felix Tătaru, consultantul preşedinţilor, la ieşirea din sediul DNA: „De ce aş primi mită? Nu am avut niciodată o funcţie publică!”

Felix Tătaru, fondatorul grupului de comunicare GMP, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul „Gala Bute”. Tătaru a fost consultant atât în campaniile fostului preşedinte Traian Băsescu, cât şi în campania preşedintelui Iohannis. De asemenea, procurorii îl audiază astăzi şi pe Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea.

Dosarul „Gala Bute”. Rudel Obreja şi Tudor Breazu vor fi cercetaţi în continuare în arest preventiv

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, dar şi primarul oraşului Lupeni, Corneliu Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continuare în spatele gratiilor. Asta după ce magistraţii Curţii Supreme au admis, miercuri, prelungirea arestării preventive a acestora în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea vrea să fie confruntată cu cei care au făcut denunţuri împotriva ei în dosarul „Gala Bute”. Procurorii au primit azi o cerere în acest sens

Elena Udrea, aflată în arest preventiv de săptămâna trecută, a făcut o cerere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) prin care a solicitat procurorilor o confruntare între ea şi cei care au făcut denunţuri împotriva ei în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru se află în Arestul Capitalei de pe 25 februarie, fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite