Dosarul ANRP 4. Deputatul Ioan Oltean a scăpat definitiv de controlul judiciar

Dosarul ANRP 4. Deputatul Ioan Oltean a scăpat definitiv de controlul judiciar

Ioan Olteanu a scăpat de controlul judiciar

Deputatul Ioan Oltean a scăpat de controlul judiciar, asta după ce magistraţii Curţii Supreme au admis o plângere a acestuia depusă împotriva deciziei prin care i-a fost prelungită această măsură preventivă. Oltean este cercetat pentru că ar fi intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a lui Mihai Rotaru, de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin decizia de vineri, instanţa a admis o plângere depusă de Ioan Oltean împotriva unei ordonanţe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de pe 2 februarie 2016, prin care a fost prelungită măsura controlului judiciar, arată Agerpres. 

 
Decizia de vineri a magistraţilor este definitivă.
 
Oltean, acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu
 
Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 
 
În acest caz mai este cercetat şi Cătălin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză. El este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Dosarul vizează despăgubirea ilegală acordată de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, care în 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti în suprafaţă de peste 61.000 de metri pătraţi. Despăgubirea a fost acordată în perioada în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP era condusă de Crinuţa Dumitrean.
 
Anchetatorii au stabilit, în baza probelor, că deputatul Ioan Oltean, „care avea relaţii cointeresate cu cesionarul şi cu preşedinta ANRP”, a intervenit la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.
 
„În schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii”, susţin procurorii DNA.
 
Deputatul Cătălin Florin Teodorescu este acuzat că, împreună cu alţi inculpaţi, membri în comisia din ANRP - Crinuţa Dumitrean, atunci preşedinte al ANRP, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Marko Attila, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru -, a aprobat ilegal raportul de evaluare prin care terenul de peste 61.000 de metri pătraţi din Piteşti a fost evaluat la 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.
 
În acelaşi dosar, au fost arestaţi preventiv, în 28 noiembrie, de instanţa supremă Mihai Rotaru, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Negurici.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 
 
 
 

 

citeste totul despre: