Doru Boştină, radiat din tabloul avocaţilor după ce a fost condamnat definitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Boştină, radiat din tabloul avocaţilor după ce a fost condamnat definitiv  FOTO Adevărul
Doru Boştină, radiat din tabloul avocaţilor după ce a fost condamnat definitiv  FOTO Adevărul

Avocatul Doru Cătălin Boştină va fi radiat din taboul avocaţilor Baroului Bucureşti după ce a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals. Este decizia luată marţi de consiliul baroului.

„Consiliul Baroului Bucureşti, în aplicarea deciziei mai sus-aratată (decizia UNBR din 29 iunie-n.r.), a dispus radierea domnului Boştină Doru Cătălin din tabloul avocaţilor“, se precizează într-un comunicat de presă a Baroului Bucureşti.

Boştină, condamnat pe 31 martie 2011 la trei luni de închisoare cu suspendare

Avocatul Doru Cătălin Boştină a fost condamnat pe 31 martie 2011 de Curtea de Apel Bucureşti la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, dar acesta a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Instanţa Supremă a respins ca nefondat recursul avocatului Doru Boştină, în iulie 2011, iar decizia a rămas definitivă.

Doru Boştină a formulat o cerere de revizuire la Curtea de Apel Bucureşti, care are termen pe 30 septembrie.

De asemenea, avocatul a cerut Curţii de Apel Bucureşti suspendare deciziei UNBR, dar în acest caz nu s-a stabilit încă un termen. Pe rolul aceleiaşi instanţe, avocatul mai are şi o cerere de reabilitare, primul termen al procesului fiind pe 6 septembrie.

Casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii“, cifră de afaceri de 16,98 milioane euro

Casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii“ anunţa pe 30 iunie că Doru Boştină, managing partner al casei de avocatură până la acea dată, va lucra ca director de dezvoltare al societăţii, iar poziţia de managing partner va fi preluată de Gheorghe Boştină, tatăl acestuia. Schimbarea a intrat în vigoare în aceeaşi zi.

Casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii“ a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16,98 milioane euro, având 18 avocaţi partneri şi peste 130 de avocati colaboratori şi consultan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite